Elis Juliana ontvangt eredoctoraat UNA

WILLEMSTAD - In juni wordt de bekende Elis Juliana benoemd tot eredoctor aan de universiteit van Curaçao, de UNA. De heer Juliana ontvangt deze onderscheiding voor zijn zeer bijzondere verdiensten voor de Curaçaose gemeenschap.
 
Juliana heeft een cultureel-maatschappelijk zeer actief en dienstbaar bestaan geleid. Zijn uitgebreide verzamelingen van oudheidkundige objecten zijn in diverse collecties van lokale musea opgenomen. Juliana is een veelzijdig kunstenaar. Hij stond bekend om zijn meesterlijke voordrachten. Hij is een zeer productief auteur en heeft vele publicaties op zijn naam staan.
 
Het recht om het eredoctoraat te verlenen komt volgens de Landsverordening UNA de rector magnificus toe.  Dit geschiedt op voordracht van het college van decanen van de vijf faculteiten.

Agreement signed for renovation Courthouse Sint Maarten

PHILIPSBURG--Last week the Joint Court of Justice signed a construction agreement with Leeward Island Construction Company LICCOM for repairs and renovation of the historical Courthouse in the heart of Philipsburg.

Hotel art wall exceeded height allowed in building regulations

MARIGOT--The colourful murals on the perimeter wall fronting Hotel Mercure in Baie Nettle may be in jeopardy since a court ruling in Marigot deemed the height of the wall exceeds that permitted in the building regulations.

Nederlandse militairen helpen bij beveiliging Venezolanen op CuraƧao

WILLEMSTAD - Nederlandse militairen en marechaussees gaan op Curaçao helpen bij het beveiligen van migranten uit Venezuela, die vastzitten in extra opvangplekken. Ze zitten daar omdat de SDKK-gevangenis op het eiland overvol zit.