Evert-Jan van der Poel beedigd als lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie

WILLEMSTAD – Gisteren is Mr. Evert-Jan van der Poel beedigd als nieuwste lid van het  Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.door waarnemend Gouverneur van Curacao Adele van der Pluijm-Vrede.
 
Hij zal in augustus mr. Lisbeth Hoefdraad op volgen als President van het Hof van Justitie, die dan  ruim vijfeneenhalf jaar de functie van president heeft bekleed..
 
Evert-Jan van der Poel is al eerder, gedurende twee perioden van vijf jaar, lid geweest van het Hof.
 
De eerste keer als rechter in eerste aanleg, gedurende welke periode hij als rechter op Curaçao, Sint Maarten en Bonaire 
fungeerde. De tweede keer als coördinator van het Hof, gedurende welke periode hij behalve op Curaçao ook veel zaken gedaan heeft op Aruba en Sint Maarten.
 
Evert-Jan Van der Poel kent het Hof en de landen dus goed en heeft een grote liefde en feeling voor deze Caribische samenlevingen, waar trouwens ook zijn twee kinderen zijn geboren.
 
Evert-Jan van der Poel is op 3 juni met zijn werkzaamheden bij het Hof op Curaçao begonnen. Gedurende een overdrachtsperiode neemt hij gaandeweg de taken van president op zich, tot het officiële aftreden van mw. mr. Lisbeth Hoefdraad op 16 augustus.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.