Evert-Jan van der Poel beedigd als lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie

WILLEMSTAD – Gisteren is Mr. Evert-Jan van der Poel beedigd als nieuwste lid van het  Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.door waarnemend Gouverneur van Curacao Adele van der Pluijm-Vrede.
 
Hij zal in augustus mr. Lisbeth Hoefdraad op volgen als President van het Hof van Justitie, die dan  ruim vijfeneenhalf jaar de functie van president heeft bekleed..
 
Evert-Jan van der Poel is al eerder, gedurende twee perioden van vijf jaar, lid geweest van het Hof.
 
De eerste keer als rechter in eerste aanleg, gedurende welke periode hij als rechter op Curaçao, Sint Maarten en Bonaire 
fungeerde. De tweede keer als coördinator van het Hof, gedurende welke periode hij behalve op Curaçao ook veel zaken gedaan heeft op Aruba en Sint Maarten.
 
Evert-Jan Van der Poel kent het Hof en de landen dus goed en heeft een grote liefde en feeling voor deze Caribische samenlevingen, waar trouwens ook zijn twee kinderen zijn geboren.
 
Evert-Jan van der Poel is op 3 juni met zijn werkzaamheden bij het Hof op Curaçao begonnen. Gedurende een overdrachtsperiode neemt hij gaandeweg de taken van president op zich, tot het officiële aftreden van mw. mr. Lisbeth Hoefdraad op 16 augustus.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.