Evert-Jan van der Poel beedigd als lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie

WILLEMSTAD – Gisteren is Mr. Evert-Jan van der Poel beedigd als nieuwste lid van het  Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.door waarnemend Gouverneur van Curacao Adele van der Pluijm-Vrede.
 
Hij zal in augustus mr. Lisbeth Hoefdraad op volgen als President van het Hof van Justitie, die dan  ruim vijfeneenhalf jaar de functie van president heeft bekleed..
 
Evert-Jan van der Poel is al eerder, gedurende twee perioden van vijf jaar, lid geweest van het Hof.
 
De eerste keer als rechter in eerste aanleg, gedurende welke periode hij als rechter op Curaçao, Sint Maarten en Bonaire 
fungeerde. De tweede keer als coördinator van het Hof, gedurende welke periode hij behalve op Curaçao ook veel zaken gedaan heeft op Aruba en Sint Maarten.
 
Evert-Jan Van der Poel kent het Hof en de landen dus goed en heeft een grote liefde en feeling voor deze Caribische samenlevingen, waar trouwens ook zijn twee kinderen zijn geboren.
 
Evert-Jan van der Poel is op 3 juni met zijn werkzaamheden bij het Hof op Curaçao begonnen. Gedurende een overdrachtsperiode neemt hij gaandeweg de taken van president op zich, tot het officiële aftreden van mw. mr. Lisbeth Hoefdraad op 16 augustus.

Top hotels sued for 'industry-wide failures' to prevent sex trafficking

NEW YORK--Landmark U.S. legal action was filed on Monday accusing several major hotel groups of profiting from sex trafficking on behalf of 13 women who claimed they were sold for sex in hotel rooms.

Agreement signed for renovation Courthouse Sint Maarten

PHILIPSBURG--Last week the Joint Court of Justice signed a construction agreement with Leeward Island Construction Company LICCOM for repairs and renovation of the historical Courthouse in the heart of Philipsburg.

Hotel art wall exceeded height allowed in building regulations

MARIGOT--The colourful murals on the perimeter wall fronting Hotel Mercure in Baie Nettle may be in jeopardy since a court ruling in Marigot deemed the height of the wall exceeds that permitted in the building regulations.