Taru Spronken advocaat-generaal bij Hoge Raad

NETHERLANDS - Taru Spronken (1956), hoogleraar straf(proces)recht aan de Universiteit Maastricht, wordt advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Haar benoeming gaat in op 1 september 2013. Het is de bedoeling dat Spronken in deeltijd blijft werken als hoogleraar in Maastricht.
 
Spronken’s expertises liggen naast strafprocesrecht op het gebied van EVRM en Europese samenwerking in strafzaken. Zij studeerde rechten in Utrecht en vestigde zich in 1979 als advocaat in Maastricht. In 1987 stapte ze over naar de Universiteit Maastricht, waar ze nauw betrokken was bij de oprichting en ontwikkeling van de Advocatenpraktijk Universiteit Maastricht en de TogaMaster. Ook is ze aan deze praktijk verbonden als advocaat. In 2002 werd Spronken benoemd tot bijzonder hoogleraar Verdediging in Strafzaken en sinds 2005 is ze hoogleraar straf(proces)recht verbonden aan de Capaciteitsgroep Strafrecht en Criminologie.
 
Daarnaast is Spronken werkzaam als raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch. Diezelfde functie oefende ze in het verleden uit bij het gerechtshof in Arnhem (2005-2011). Bij de rechtbank in Maastricht was ze van 1995 tot 2007 rechter plaatsvervanger. Naast haar hoogleraarschap is Stronken ook voortdurend actief geweest als advocaat. 

Top hotels sued for 'industry-wide failures' to prevent sex trafficking

NEW YORK--Landmark U.S. legal action was filed on Monday accusing several major hotel groups of profiting from sex trafficking on behalf of 13 women who claimed they were sold for sex in hotel rooms.

Agreement signed for renovation Courthouse Sint Maarten

PHILIPSBURG--Last week the Joint Court of Justice signed a construction agreement with Leeward Island Construction Company LICCOM for repairs and renovation of the historical Courthouse in the heart of Philipsburg.

Hotel art wall exceeded height allowed in building regulations

MARIGOT--The colourful murals on the perimeter wall fronting Hotel Mercure in Baie Nettle may be in jeopardy since a court ruling in Marigot deemed the height of the wall exceeds that permitted in the building regulations.