Taru Spronken advocaat-generaal bij Hoge Raad

NETHERLANDS - Taru Spronken (1956), hoogleraar straf(proces)recht aan de Universiteit Maastricht, wordt advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Haar benoeming gaat in op 1 september 2013. Het is de bedoeling dat Spronken in deeltijd blijft werken als hoogleraar in Maastricht.
 
Spronken’s expertises liggen naast strafprocesrecht op het gebied van EVRM en Europese samenwerking in strafzaken. Zij studeerde rechten in Utrecht en vestigde zich in 1979 als advocaat in Maastricht. In 1987 stapte ze over naar de Universiteit Maastricht, waar ze nauw betrokken was bij de oprichting en ontwikkeling van de Advocatenpraktijk Universiteit Maastricht en de TogaMaster. Ook is ze aan deze praktijk verbonden als advocaat. In 2002 werd Spronken benoemd tot bijzonder hoogleraar Verdediging in Strafzaken en sinds 2005 is ze hoogleraar straf(proces)recht verbonden aan de Capaciteitsgroep Strafrecht en Criminologie.
 
Daarnaast is Spronken werkzaam als raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch. Diezelfde functie oefende ze in het verleden uit bij het gerechtshof in Arnhem (2005-2011). Bij de rechtbank in Maastricht was ze van 1995 tot 2007 rechter plaatsvervanger. Naast haar hoogleraarschap is Stronken ook voortdurend actief geweest als advocaat. 

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.