Nieuw bestuur Rotary Club Willemstad

WILLEMSTAD - Rotary Club Willemstad heft onlangs een nieuw bestuur gekozen. Tijdens een informele receptie bij het Avila Hotel, overhandigde oud-voorzitter Franco Diaz de voorzittershamer aan Focco Lunsingh Scheurleer.

 
Wereldwijd staat het thema ‘Engage Rotary, Change Lives’ in de periode 2013-2014 voor alle Rotary clubs centraal. Rotary Club Willemstad focust, binnen dit thema, specifiek op de jeugd van Curacao.
 
Dit betekent dat de club, onder leiding van Focco Lunsingh Scheurleer, de komende bestuursperiode weer verschillende projecten organiseert voor en met de gemeenschap van Curacao om lokale jongeren en de organisaties deze doelgroep ondersteunen, te helpen. Belangrijke  terugkerende projecten van de serviceclub zijn onder andere de jaarlijkse ‘Rotarally’ en ‘Dare to Wear a Beard’ fundraising events  en het jaarlijkse Rotary Youth Leadership Award (RYLA) waarin circa 30 lokale scholieren van verschillende scholen een weekend lang deelnemen aan een gevarieerd leiderschaps- en teambuildingsprogramma.
 
Rotaray Club Willemstad wil door haar fundraising- en hands ons projecten positieve verandering teweeg brengen in het leven van mensen, waar dat nodig is en waar de service club een concrete bijdrage kan leveren. Focco Lunsingh Scheurleer aan het slot van zijn toespraak: “We moeten Rotary en zijn waarden, waaronder ‘service’, in alle aspecten van ons leven toepassen: daardoor verandert niet alleen het leven van de mensen die wij helpen, maar ook ons eigen leven”. 
 
Het Bestuur van Rotary Club Willemstad bestaat voor de komende bestuursperiode uit: Focco Lunsingh Scheurleer (voorzitter), Raoul Hooftman (club secretaris), Pim Steinmeijer (penningmeester), Rita Merkies (inkomend voorzitter), Franco Diaz (oud voorzitter), Bert Aengenendt (club services), Maya Mathias (vocational services), Pamela Nas-Winkel (community services), Chris Winkel (international services), Igorr Hieroms (new generations) en Paul Kok (sergeant at arms).
 
Rotary Club Willemstad is in 2002 opgericht en telt 38 leden. De club vergadert elke maandagmiddag tijdens de lunchuren in het Avila Hotel en is onderdeel van Rotary International met 1.2 miljoen leden, verdeeld over 160 landen.
 
Op de foto: Het bestuur van Rotary Club Willemstad met links oud-voorzitter Franco Diaz en 2e van rechts de nieuwe voorzitter Focco Lunsingh Scheurleer

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.