Roan Lamp bijzonder hoogleraar VU Amsterdam

NETHERLANDS - Roan Lamp, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, is per 1 augustus 2013 benoemd tot bijzonder hoogleraar financieel strafrecht aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lamp zal zich bezighouden met onderzoek naar de strafrechtelijke handhaving van financieel recht, in het bijzonder bij onregelmatigheden binnen de financiële  sector.

Lamp verbindt zich hiermee aan de Afdeling Strafrecht en Criminologie en aan het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht.

Roan Lamp: "Als maatschappij kijken wij op dit moment fundamenteel anders naar de financiële sector dan voor de financiële crisis. Dit is bepalend voor de wijze waarop wij als maatschappij, door middel van de autoriteiten die daarover gaan, omgaan met ongewenst en onregelmatig gedrag. De reactie is vaak heftig en de roep om strenge straffen luid hoorbaar. Dit is vanuit financieel strafrechtelijk perspectief een belangrijke ontwikkeling en een fascinerend onderzoeksgebied".
 
Lamp studeerde Political Science aan de University of California at Davis (VS) en Rechten aan de Universiteit Utrecht. In Utrecht promoveerde hij in 2000 op misdaadvermogen en het internationaal strafrecht. Na zijn promotie werkte hij enkele jaren als advocaat in Curaçao, het eiland waarvan hij afkomstig is. Sinds 2004 is hij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam en onderdeel van de Criminal & Regulatory Enforcement praktijk.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.