Naamswijziging UNA naar UoC

WILLEMSTAD – Op vrijdag 15 november vond in de aula van de UNA (Universiteit Nederlands Antillen) de officiële ceremonie plaats waarbij zowel de nieuwe naam "University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez" als het nieuwe logo officieel gepresenteerd is. In het bijzijn van zowel de Gouverneur, mevrouw George-Wout, de interim Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport , drs. Ivar Asjes, sprak Rector Magnificus, dr. Francis de Lanoy, de aanwezigen toe.
 
In zijn toespraak ging hij onder andere in op hoe hij in zijn jeugd vaak op het Gomezplein, genaamd naar Doktor, vertoefde. Op een gegeven moment kreeg het betreffende plein helaas een slechte naam, dat de naam niet waardig was. 
 
De Lanoy is ervan overtuigd dat de naamswijziging van de universiteit meer eer doet aan Dr. Moises da Costa Gomez. De geschiedenis van de universiteit samen met die van Doktòr zullen van positieve invloed zijn op onze studenten.
 
Drs. Ivar Asjes gaf hierna zijn speech, waarna hij de ondertekende landsverordening officieel overhandigde aan de Rector Magnificus. De vertegenwoordiger van de Studentenraad Jonathan Corsen had de eer om het nieuwe logo te onthullen, hetgeen uiteindelijk door zowel de studenten als de medewerkers van de universiteit gekozen was.
 
Speciale aandacht ging tevens uit naar weduwe Lucina da Costa Gomez, die tevens van de Rector een cadeau ontving als eer naar haar overleden echtgenoot Dr. Moises da Costa Gomez.
 
Als afsluiting werd op de patio van de universiteit een plakaat namens de overheid van Curaçao onthuld. Mevrouw da Costa Gomez onthulde het nieuwe UoC naamsbord, waarna de UNA vlag naar beneden werd gehaald, en de UoC vlag werd gehesen. De aanwezigen toostten hierop met champagne, waarmee de ceremonie beëindigd werd.
 
De universiteit is content dat uiteindelijk de naamswijziging formeel is bekrachtigd.
 
UoC heeft nieuwe nummers: tel: 744-2222 | fax: 744-2100
 
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.