Beëdiging vierde advocaat VanEps Kunneman VanDoorne in 2013

Op 14 november is Lotte Dunnink, advocaat-stagiair bij VanEps Kunneman VanDoorne in Bonaire, beëdigd als advocaat. Ze is daarmee de vierde advocaat-stagiair van VanEps Kunneman VanDoorne die dit jaar is beëdigd door het Gemeenschappelijke Hof van Curaçao, Aruba en Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
 
Lotte startte in mei 2013 bij het kantoor, nadat ze aan de Universiteit van Tilburg afstudeerde in zowel Internationaal Publiekrecht (Mensenrechten) als in Staats- en Bestuursrecht. Een carrière buiten Nederland trok haar aan nadat ze al tijdens haar studie in Duitsland en Zuid-Afrika verbleef. Ze koos voor Bonaire vanwege familie en doordat VanEps Kunneman VanDoorne haar uitstekende mogelijkheden bood om zichzelf snel te ontwikkelen tot een uitstekend jurist. Door de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft, bevalt Bonaire haar als echt buitenmens bovendien erg goed. 
 
Bij VanEps Kunneman VanDoorne staat Lotte een brede variëteit aan cliënten bij, die ze met name adviseert over bestuursrecht, huurrecht en arbeidsrecht. Over haar beëdiging zegt Lotte: “Het afleggen van de eed is een kroon op het werk van voorgaande jaren en tegelijkertijd een stap naar de toekomst. Ik voel me vereerd dat ik dat mocht doen in aanwezigheid van vrienden, kantoorgenoten en – meer dan 7000 kilometer van mijn eigenlijke roots vandaan – ook familie.” 
 
Op de foto:
Een deel van het team van VanEps Kunneman VanDoorne in Bonaire: van links naar rechts Tom Peeters (senior associate), Lotte Dunnink, Thies Leijsen (associate), Alexandra Meupelenberg en Barbara van Lieshout (secretaresses)
 
Over het kantoor
VanEps Kunneman VanDoorne is een advocatenkantoor met 40 advocaten die gezamenlijk cliënten bijstaan vanuit de vestigingen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en een Dutch CaribbeanDesk in Amsterdam. Door middel van het „Flying Lawyers‟ concept bedient het kantoor ook Saba, St. Eustatius en Suriname. Het verleent juridische diensten aan bedrijven en overheden, zowel bij geschillen als bij transacties.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.