Officier van Justitie Veen-Jonkhout met VUT

WILLEMSTAD - Het was dinsdag 31 december 2013 de laatste werkdag van Officier van Justitie Gisèle Veen-
Jonkhout. Zij zwaait na 30 dienstjaren bij het Openbaar Ministerie af. Zij heeft gebruik gemaakt van de VUT-
regeling (vervroegde uittreding).
 
Mw. Veen-Jonkhout trad op 1 mei 1983 in dienst van het Hof als Raio (Rechterlijk Ambtenaar in Opleiding) en sinds 1985 is zij verbonden aan het Openbaar Ministerie Nederlandse Antillen en na 10 oktober 2010 als Officier van Justitie (OvJ) bij het Openbaar Ministerie Curaçao.
 
Mw. Veen-Jonkhout heeft vele posities bekleed binnnen het OM. Zo was zij de eerste vrouwelijke Officier van Justitie van de Nederlandse Antillen en was zij onder andere belast met jeugdzaken, drugszaken en persaangelegenheden en heeft zij vele jaren waargenomen als Hoofdofficier van Justitie.
 
Veel vrienden, collega’s en familieleden waren dinsdag aanwezig tijdens een afscheidsactiviteit voor mw. Veen-Jonkhout.
 
Hier kunt u de toespraak van Procureur-Generaal mr Dick Piar lezen.
 
 
Op de foto’s een beeld van de afscheidsreceptie.

President Hof van Justitie nodigt jonge professionals uit op voorlichtingsbijeenkomst Stichting WeConnect in Den Haag

WILLEMSTAD/DEN HAAG – President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, Eunice Saleh, nodigt jonge professionals uit op een voorlichtingsbijeenkomst van de Stichting WeConnect die op donderdag 29 november bij de Raad van State in Den Haag plaatsvindt.

Veertiende dag van het commissariaat groot succes

WILLEMSTAD - Op woensdag 14 november vond in het Avila Beach Hotel de veertiende editie van de Dag van het Commissariaat plaats. Het thema van dit jaar was de beloning van commissarissen en andere toezichthouders.

Toeriste dood aangetroffen op cruise schip

WILLEMSTAD - Een 60-jarige Amerikaanse toeriste is vannacht dood aangetroffen in haar hut op een schip van de Carnival Cruises. Het laatste signaal van leven was twee dagen geleden, volgens medepassagiers.