Nieuwe voorzitter CIFA

WILLEMSTAD - Tijdens de Algemene Leden Vergadering van maandag 17 maart hebben de leden van CIFA een nieuwe voorzitter gekozen in de persoon van Anuschka Cova. Anuschka Cova zal Etienne Ys vervangen. Etienne Ys treedt na een periode van 4 jaar af als voorzitter. In de afgelopen 4 jaar heeft Etienne zich als CIFA voorzitter ingezet voor het versterken van de internationale financiële sector op Curacao.
 
CIFA wil Etienne Ys bedanken voor de tijd en energie, die hij als voorzitter in de vereniging heeft gestopt.
 
CIFA heeft in Anuschka Cova de geschikte persoon gevonden om de vereniging en de sector naar een hoger niveau te tillen. Anuschka heeft ruime internationale ervaring in de internationale financiële sector en met name in de hedge fund industrie. Anuschka Cova is de Managing Partner van VBK+CO Alternative Investor.
 
 
Naast een nieuwe voorzitter hebben de CIFA leden ook twee nieuwe bestuursleden gekozen, te weten Raoul Behr (HBM Group) en Luis Santine Jr. (South American International Bank Curacao). De nieuwe bestuursleden vervangen Eric Paassen (CMTC) en Victor den Hoedt (MeesPierson), die als bestuursleden zijn afgetreden.
 
Het totale CIFA bestuur bestaat uit 9 leden en wordt gevormd door: Voorzitter Anuschka Cova, Sabine Altena (VanEps Kunneman VanDoorne), Raoul Behr, Bas Horsten (SGG),, Zuleika Lasten (PwC), Wendell Meriaan (KPMG), Luis Santine Jr., Stephen Capella (Girobank) en Derk Scheltema (Amicorp).
 
Ondanks het feit dat de sector vaak onzichtbaar voor het publiek, is de sector een belangrijke economische pijler van het land. De Internationale Financiële Sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curacao. Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land.
 
Over CIFA
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een van de grootste bronnen van buitenlandse deviezen voor Curaçao. 
Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten. Daarnaast adviseert CIFA de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening.
CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.