Eric Olthof nieuwe hoofdofficier van justitie Aruba

ORANJESTAD — De nieuwe hoofdofficier van justitie die per 1 oktober begint bij het Openbaar Ministerie (OM) is Eric Olthof.
 
Dat heeft zowel het OM in Breda als het OM in Aruba aan Amigoe bevestigd. Olthof volgt hoofdofficier Peter Blanken op. Blanken werkte op 31 juli zijn laatste officiële werkdag op Aruba.
 
Olthof komt uit Breda waar hij jarenlang werkte als afdelingshoofd maatwerkzaken op het parket. Op deze afdeling worden met name die zaken verwerkt waarbij sprake is van bijzondere opsporingsbevoegdheden, voorgeleidingen en expertise zoals zeden, jeugd, cybercrime, medisch, forensisch en de persoonsgebonden aanpak. De opvolger van Olthof is Josien van Aken, zij was tot voor kort de vervangster van het afdelingshoofd.
 
Volgens de woordvoerder van het Arrondissementsparket Zeeland - West-Brabant vierde Olthof donderdagavond zijn afscheidsavond voor zijn collega’s in Nederland. Als alles volgens planning verloopt start Olthof op 1 oktober zijn loopbaan in Aruba. Echter, toen Amigoe informeerde bleek dat de papieren, die noodzakelijk zijn voor het aantreden van de nieuwe hoofdofficier, nog niet getekend zijn door Justitie-minister Arthur Dowers (AVP). Mocht Olthof inderdaad per 1 oktober in dienst treden, zal dat alsnog moeten gebeuren.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.