Eric Olthof nieuwe hoofdofficier van justitie Aruba

ORANJESTAD — De nieuwe hoofdofficier van justitie die per 1 oktober begint bij het Openbaar Ministerie (OM) is Eric Olthof.
 
Dat heeft zowel het OM in Breda als het OM in Aruba aan Amigoe bevestigd. Olthof volgt hoofdofficier Peter Blanken op. Blanken werkte op 31 juli zijn laatste officiële werkdag op Aruba.
 
Olthof komt uit Breda waar hij jarenlang werkte als afdelingshoofd maatwerkzaken op het parket. Op deze afdeling worden met name die zaken verwerkt waarbij sprake is van bijzondere opsporingsbevoegdheden, voorgeleidingen en expertise zoals zeden, jeugd, cybercrime, medisch, forensisch en de persoonsgebonden aanpak. De opvolger van Olthof is Josien van Aken, zij was tot voor kort de vervangster van het afdelingshoofd.
 
Volgens de woordvoerder van het Arrondissementsparket Zeeland - West-Brabant vierde Olthof donderdagavond zijn afscheidsavond voor zijn collega’s in Nederland. Als alles volgens planning verloopt start Olthof op 1 oktober zijn loopbaan in Aruba. Echter, toen Amigoe informeerde bleek dat de papieren, die noodzakelijk zijn voor het aantreden van de nieuwe hoofdofficier, nog niet getekend zijn door Justitie-minister Arthur Dowers (AVP). Mocht Olthof inderdaad per 1 oktober in dienst treden, zal dat alsnog moeten gebeuren.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.