Eric Olthof nieuwe hoofdofficier van justitie Aruba

ORANJESTAD — De nieuwe hoofdofficier van justitie die per 1 oktober begint bij het Openbaar Ministerie (OM) is Eric Olthof.
 
Dat heeft zowel het OM in Breda als het OM in Aruba aan Amigoe bevestigd. Olthof volgt hoofdofficier Peter Blanken op. Blanken werkte op 31 juli zijn laatste officiële werkdag op Aruba.
 
Olthof komt uit Breda waar hij jarenlang werkte als afdelingshoofd maatwerkzaken op het parket. Op deze afdeling worden met name die zaken verwerkt waarbij sprake is van bijzondere opsporingsbevoegdheden, voorgeleidingen en expertise zoals zeden, jeugd, cybercrime, medisch, forensisch en de persoonsgebonden aanpak. De opvolger van Olthof is Josien van Aken, zij was tot voor kort de vervangster van het afdelingshoofd.
 
Volgens de woordvoerder van het Arrondissementsparket Zeeland - West-Brabant vierde Olthof donderdagavond zijn afscheidsavond voor zijn collega’s in Nederland. Als alles volgens planning verloopt start Olthof op 1 oktober zijn loopbaan in Aruba. Echter, toen Amigoe informeerde bleek dat de papieren, die noodzakelijk zijn voor het aantreden van de nieuwe hoofdofficier, nog niet getekend zijn door Justitie-minister Arthur Dowers (AVP). Mocht Olthof inderdaad per 1 oktober in dienst treden, zal dat alsnog moeten gebeuren.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.