Henk Brons nieuwe vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten

Minister Plasterk (BZK) heeft Henk Brons (57) benoemd als vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De benoeming gaat in op 1 januari 2015.
 
Op dit moment is Brons directeur-generaal Rijksvoorlichtingsdienst bij het ministerie van Algemene Zaken.
 
Henk Brons begon zijn carrière in de journalistiek. Later stapte hij over naar de rijksoverheid waar hij verschillende functies had in de overheidscommunicatie, onder andere als directeur Voorlichting bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
 
Als vertegenwoordiger van Nederland in de Caribische landen van het Koninkrijk volgt hij Gerard van der Wulp op, die begin volgend jaar met pensioen gaat.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.