Henk Brons nieuwe vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten

Minister Plasterk (BZK) heeft Henk Brons (57) benoemd als vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De benoeming gaat in op 1 januari 2015.
 
Op dit moment is Brons directeur-generaal Rijksvoorlichtingsdienst bij het ministerie van Algemene Zaken.
 
Henk Brons begon zijn carrière in de journalistiek. Later stapte hij over naar de rijksoverheid waar hij verschillende functies had in de overheidscommunicatie, onder andere als directeur Voorlichting bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
 
Als vertegenwoordiger van Nederland in de Caribische landen van het Koninkrijk volgt hij Gerard van der Wulp op, die begin volgend jaar met pensioen gaat.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.