Bas Jennen van Aruba naar Allen & Overy Amsterdam

Bas Jennen is benoemd tot counsel in de financiële toezichtspraktijk van Allen & Overy Amsterdam. Hij was tot 1 augustus werkzaam bij de Centrale Bank van Aruba als hoofd van de afdeling Integriteitstoezicht.
 
Jennen zal zich gaan richten op de financiële toezichtspraktijk met betrekking tot onder meer markttoegang, fusies en overnames in de financiële sector en compliance- en integriteitgerelateerde vraagstukken.
 
Juristenblad Mr. stelde Bas jennen de volgende vragen.
 
Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?  
Voordat ik naar Aruba vertrok, heb ik een aantal jaar bij A&O gewerkt. Ik heb goed contact gehouden. Desondanks was het even wennen. Je begint toch weer met een leeg bureau en een lege kast. Dat bureau was gelukkig snel weer vol en inmiddels ben ik weer aardig ingeburgerd. Het is fijn dat ik weer op de fiets naar kantoor kan. In Aruba was fietsen not done en overigens levensgevaarlijk.
 
Waarom deze overstap?
Ons Arubaanse avontuur was zowel privé als professioneel waardevol, maar na ruim 3 jaar was het tijd om te vertrekken. Mijn project was succesvol afgerond en mijn werk werd meer business as usual. Bovendien misten we de dynamiek van de grote stad.
 
Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
De beslissing om terug te gaan heeft wel enige tijd gekost. De keuze voor A&O was eigenlijk een logische stap. Ik heb meerdere mogelijkheden overwogen, maar toen ik eenmaal had besloten om terug de advocatuur in te gaan, was evident dat dat A&O moest worden.
 
Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?
Beide werkgevers zijn onvergelijkbaar. Mijn werk ziet er dus ook heel anders uit. In Aruba moest er een heleboel gebeuren met relatief beperkte middelen. Dat was ook de charme en een uitdaging. Bij A&O is natuurlijk meer mogelijk. Ik geloof sterk in het Financial Regulatory Team van A&O, waarin kennis van onder meer financieel recht, de financiële transactiepraktijk, bestuursrecht, strafrecht en arbeidsrecht samenkomen. De toezichtregelgeving is sterk aan verandering onderhevig en wordt steeds complexer. De problemen waar de sector mee wordt geconfronteerd vragen om zo’n multidisciplinaire aanpak.
 
Wie is uw voorbeeld in dit vak?
Ik heb niet zo veel met voorbeelden. Ik heb bewondering voor mensen die juridische scherpzinnigheid combineren met een praktische insteek. Dat geldt zowel voor toezichthouders als advocaten. Een goede jurist is niet per definitie een goede toezichthouder of adviseur. Uiteindelijk gaat het om het oplossen van problemen. Gelukkig heb ik met genoeg mensen gewerkt van wie ik veel heb kunnen leren, onder wie een aantal van mijn huidige collega’s. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.