Nieuw bestuurslid Korpodeko voorgedragen

WILLEMSTAD — Patrick Wagner is door de overheid voorgedragen als nieuw bestuurslid van ontwikkelingsbank Korpodeko.
Hoewel de regering zijn benoeming naar het oordeel van de adviseur corporate governance, SBTNO, niet voldoende heeft gemotiveerd, zijn er geen zwaarwegende redenen tegen zijn voordracht.
 
Wagner heeft onder andere een MBA in Marketing en heeft verschillende managersfuncties bekleed in de financiële sector. Tevens volgt uit zijn cv dat hij bestuurservaring heeft
 
“Uit de beoordeling van het cv van de betrokkene kan, alhoewel zijn benoeming niet is gemotiveerd, redelijkerwijs worden aangenomen dat deze kandidaat, gelet op zijn opleiding en werkervaring alsmede het feit dat hij bestuurservaring heeft, in voldoende mate voldoet aan de algemene profielschets. De adviseur heeft dan ook op grond van het voorgaande geen zwaarwegende bezwaren tegen de voorgenomen benoeming van de heer Wagner als lid van het bestuur van Korpodeko”, schrijft SBTNO in haar advies.
 
Overigens zal het voornemen om Wagner te benoemen als lid van het bestuur van Korpodeko aan de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) worden voorgelegd voor advies voorafgaand aan zijn benoeming op basis van de relevante regelingen die gelden voor instellingen die onder toezicht staan van de CBCS.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.