Dieudonné van der Veen beëdigd als lid Rekenkamer

WILLEMSTAD — Dieudonné van der Veen is door de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, beëdigd tot lid van de Algemene Rekenkamer. Dit gebeurde in het bijzijn van de voorzitter en secretaris van de Algemene Rekenkamer en familieleden van Van der Veen.
 
De Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) is een Hoog College van de Staat dat niet afhankelijk is van de regering, en heeft als taak om te controleren of de inkomsten en uitgaven van het land Curaçao kloppen. Ook controleert de ARC of het geld binnen het land Curaçao op een goede manier wordt besteed.
 
Daarbij wordt gelet op het rechtmatig, doelmatig, doeltreffend en integer functioneren van het land Curaçao en de daarbij betrokken organen. De Algemene Rekenkamer Curaçao kan zowel op eigen initiatief als op initiatief van de Staten onderzoek doen naar de bestuurlijke integriteit van politieke en ambtelijke functionarissen en instanties. Van der Veen is oud-financieel directeur van nutsbedrijf Aqualectra. Hij moest daar, net als bijna het voltallige management van het bedrijf, na een conflict met kabinet-Schotte het veld ruimen.
 
Hij werd in eerste instantie geschorst, waarna zijn nog lopende contract werd afgekocht. Na zijn schorsing stapte hij samen met de voormalige president-directeur Anthon Casperson en directeur Billy Pandt naar de rechter, die in een kort geding oordeelde dat de drie in hun eer en goede naam waren aangetast en verder stelde dat als Aqualectra van de financieel directeur afwilde, het hem een schadevergoeding moest betalen. Sinds zijn vertrek bij Aqualectra heeft Van der Veen zijn eigen consultancybedrijf: de Corporate Oversight Group. In december vorig jaar werd Van der Veen voorgedragen als lid van de ARC door de Staten van Curaçao.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.