Dinesh Mishre nieuw bestuurslid CIFA

WILLEMSTAD - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 26 februari hebben de leden van CIFA Dinesh Mishre gekozen als nieuw bestuurslid. CIFA is verheugd om Dinesh als nieuw bestuurslid te verwelkomen.
 
Dinesh is partner bij Spigt Dutch Caribbean en gespecialiseerd in financieel en ondernemingsrecht, lucht- en scheepsvaart.
 
Dinesh Mishre vervangt Bas Horsten, die na het volmaken van zijn termijn van 4 jaar is teruggetreden. CIFA wil Bas Horsten bedanken voor de tijd en energie, die hij in de vereniging en de sector heeft gestopt. 
 
Het huidige CIFA bestuur bestaat uit 9 leden en wordt gevormd door: Voorzitter Anuschka Cova, Vice-voorzitter, Zuleika Lasten, Sabine Altena, Raoul Behr, Wendell Meriaan, Dinesh Mishre, Luis Santine Jr. en Derk Scheltema.
 
Nieuwe leden
Tijdens de Algemene Leden Vergadering heeft CIFA twee nieuwe leden verwelkomd. Het betreft de bedrijven BZSE Attorneys at Law Curaçao en Private Equity Services (Curaçao) N.V.
 
BZSE Attorneys at Law Curaçao is een nieuw advocatenkantoor op Curaçao waarvan Karel Frielink de Managing Partner is. Private Equity Services (Curaçao) N.V. is een onafhankelijke boutique fiduciary service provider die diensten aanbiedt op het gebied management, domiciliering, administratie en fund service oplossingen.
 
 “CIFA is zeer verheugd om deze nieuwe leden te verwelkomen”, aldus CIFA voorzitter Anuschka Cova. 
Mevrouw Cova vervolgt, “het vergroten van het ledenbestand betekend dat CIFA meer kan betekenen voor het versterken van de Internationale Financiële Sector.” In samenwerking natuurlijk met alle andere organisaties, overheid en stakeholders.
 
STEP Curaçao Conferentie
Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden aanvullende informatie ontvangen over de STEP Curaçao Conferentie, welke op 12 en 13 maart zal plaatsvinden in het Santa Barbara Resort. Sprekers van over de hele wereld zullen hun visie delen op de ontwikkelingen in de Internationale Financiële Sector wereldwijd, en de mogelijkheden die er zijn voor de verdere ontwikkeling van Curaçao op dit gebied. Inschrijven voor de conferentie kan via www.stepcuracaoconference.com.
 
 

Over CIFA

 

De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao. Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en CIFA adviseert de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening. CIFA vertegenwoordigd als belangenorganisatie 91 bedrijven welke actief zijn in de internationale financiële sector. CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns Amerika. Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.

 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.