Hoofdinspecteur Wild uit managementteam politiekorps

WILLEMSTAD — Hoofdinspecteur Ivan Wild vormt geen deel meer van het managementteam (MT) van het Korps Politie Curaçao (KPC). Dat bevestigt korpschef Mauricio Sambo desgevraagd tegenover de Amigoe.
 
Als reden hiervoor noemt Sambo zijn werkwijze van de afgelopen zes maanden, die niet conform het Inrichtingsplan van het politiekorps was en de zogenoemde ‘kennisgevingplaatsing’ die Wild onlangs kreeg conform de regels afgesproken met de vakbonden.
 
Hij weerspreekt dat de beslissing om Wild uit het MT te halen, te maken heeft met wat er vandaag in de media werd gepubliceerd. Het heeft dus niets te maken met een rapport van Wild ten gunste van een collega die problemen kreeg in de relationele sfeer. Dat rapport zou in het voordeel van de collega zijn uitgevallen, terwijl het verwoestend was voor de partner van zijn collega.
 
Verder heeft die beslissing ook niets te maken met de (miljoenen)fraude bij de afdeling Bedrijfsvoering van het KPC, benadrukte Sambo. Zoals reeds bekend heeft minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) zijn voornemens om vijf ambtenaren – waaronder voormalig korpschef en tevens huidig MT-lid van de gevangenis Marlon Wernet, hoofd Financiële Zaken Demi Stein en oud waarnemend korpschef en tevens hoofd Bedrijfsvoering Rudsel Martina – te ontslaan, per brief aan hen bekendgemaakt. Maar de beslissing om Wild ergens anders binnen het politiekorps te plaatsen heeft hiermee dus niets te maken, aldus Sambo desgevraagd.
 
Wild wordt conform de kennisgeving plaatsing het hoofd van een Divisie binnen het korps. Sambo kon niet in details treden over zijn functie, om de inlichtingendienst van de politie te beschermen.
 
Huidig MT
Het huidig managementteam bestaat uit Sambo, plaatsvervangend korpschef Jules Ilario, politiecommissaris en tevens hoofd Recherche Informatiedienst Raymond Ellis en hoofd politiedienst Elbert Sambo, verduidelijkt Sambo verder.
 
Wild heeft enkele weken de tijd om bezwaar in te dienen tegen de kennisgeving plaatsingsbrief en indien hij hiertegen geen bezwaar heeft, wordt hij binnenkort definitief in die functie geplaatst.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.