Negen benoemingen bij Gemeenschappelijk Hof van Justitie

THE HAGUE - De Rijksministerraad heeft ingestemd met negen benoemingen voor het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
 
Mevrouw mr. K. Mans wordt vice-president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie besloten haar voor te dragen.
 
De benoeming gaat in op 1 augustus 2015.
 
Mevrouw Mans (1970) is op dit moment al rechter in het Gemeenschappelijk Hof. Haar nieuwe functie gaat ze bekleden in haar huidige standplaats Sint Maarten. Mans zal de functie van vice-president tijdelijk bekleden, omdat ze medio 2016 naar Nederland wil terugkeren.
 
Verder worden bij het Gemeenschappelijk Hof nog acht nieuwe leden benoemd. Twee huidig plaatsvervangend leden van het Hof worden per 1 juli 2015 benoemd als nieuw lid: de heer mr. S. A. Carmelia (1977) en mevrouw mr. N.M. Martinez (1982).
 
Met als standplaats Curaçao beginnen per 1 augustus 2015 drie nieuwe leden. De heer mr. P.E. de Kort (1967), die op dit moment werkzaam is als senior rechter in de rechtbank Limburg. De heer mr. D. Radder (1962), thans raadsheer in het gerechtshof Amsterdam. Mevrouw mr. M. B. van den Enden (1975), die nu rechter is in de rechtbank Rotterdam.
 
Per 1 september 2015 beginnen met als standplaats Curaçao nog twee nieuwe leden. De heer mr. H.J. Fehmers (1967), thans rechter in de rechtbank Amsterdam. De heer mr. D. Haan (1958), die nu werkt als rechter in de rechtbank Rotterdam.
 
Met als standplaats Sint Maarten begint per 1 september 2015 ook de heer mr. A.J.J. van Rijen (1964). Hij is op dit moment senior rechter in de rechtbank Rotterdam. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.