Anne-Marie Kemna nieuwe hoofd MOT

WILLEMSTAD —Anne-Marie Kemna is per 1 mei het nieuwe hoofd van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT). Ze volgt Elvira Rosaria-Statie op, die gedurende een jaar als waarnemend hoofd heeft gefungeerd na het vertrek van Kenneth Dambruck.
 
Kemna heeft Rechten in Nijmegen gestudeerd en haalde een MBA aan de RSM Erasmus University. Sinds 2006 werkte ze als manager Corporate Legal & Regulatory Affairs bij UTS. Later kwam daar ook de taak van company secretary bij.
 
Het MOT houdt zich specifiek bezig met opsporingsonderzoek naar witwassen en terrorismefinanciering.
 
2014 ging de boeken in als een recordjaar inzake ongebruikelijke financiële transacties. Het MOT bracht toen ruim 4500 meldingen naar het Openbaar Ministerie. De stijging had vooral te maken met de extra capaciteit die Nederland ter beschikking had gesteld.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.