Gearresteerde directeur van Kadaster naar Nederland

PHILIPSBURG — Clemens Roos, de directeur van het Kadaster op St. Maarten die woensdag 24 juni op verzoek van Nederland werd gearresteerd in verband met een gevangenisstraf van 22 maanden voor fraude, wordt naar Nederland gestuurd.
 
Dit deelde officier van justitie Tineke Kamps gisteren mee aan The Daily Herald.
 
Kamps zei dat Roos in Nederland een straf van 22 maanden boven het hoofd hangt voor fraude met sociale uitkeringen. Ze zei dat Roos sociale uitkeringen had ontvangen waar hij geen recht op had en dat ze niet op de hoogte was van het bedrag dat hij had ontvangen. Ze kon ook niet zeggen in welke periode hij het geld had gekregen en wanneer het vonnis was uitgesproken.
 
Kamps zei dat Roos naar Nederland wordt overgebracht, maar ze kon niet precies zeggen wanneer dit zou plaatsvinden. Sinds zijn arrestatie zijn er vragen gerezen over de vraag of er onderzoek wordt gedaan naar de achtergrond van personen in een dergelijke positie.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.