Hans Vaders overleden

WILLEMSTAD — Hans Vaders (1949) is vanochtend overleden. Neerlandicus Vaders was vooral journalist, schrijver en dichter, maar doceerde in het verleden ook het vak Nederlands.
 
Zijn laatste jaren was hij eindredacteur van de Napa, de zaterdagbijlage van de Amigoe. Eerder werkte Hans als corrector bij de Amigoe. 
 
Hij bekleedde in het verleden de functies van hoofd- en eindredacteur bij de Curaçaose kranten Beurs- en Nieuwsberichten, Antilliaans Dagblad en Curaçaose Courant.
 
Hij schreef vele boeken, dichtbundels, columns en verhalen. Uitgeverij In de Knipscheer publiceerde onder meer ‘Tropische winters’, ‘Otrobanda. Berichten van de overkant’, ‘Kate Moss in Mahaai’ en ‘Terug tot Tovar’.
 
Hans Vaders werd 66 jaar oud.
 
Foto: Dick Drayer
 

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.