Derde locatie Openbaar Ministerie Curacao

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt per 1 september een derde locatie, gevestigd in het gebouw van Servisio pa Kontrol i Siguridat (SKS) aan het Waaigat.
 
Het publiek hier terecht voor inlichtingen, het betalen van boetes en het ophalen van inbeslaggenomen paspoorten, zo meldt het OM.
 
Het nieuwe gebouw is volgens het OM ‘publieksvriendelijker met voldoende parkeerplaats voor bezoekers’. Het Afpakteam, dat in het leven geroepen om vermogen af te pakken van criminelen, zal ook kantoor houden in het nieuwe gebouw.
 
Momenteel heeft het OM twee locaties, De Tempel aan het Hendrikplein en het Parket Procureur-generaal aan het Wilhelminaplein.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.