Nieuw hoofd Steunpunt Kustwacht

WILLEMSTAD — Het personeel van het Kustwacht Steunpunt Curaçao, de directie en vele vertegenwoordigers van alle ketenpartners binnen de opsporing, namen afgelopen vrijdag in aanwezigheid van minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) afscheid van Paul de Kloet.
 
De Kloet heeft de leiding van het steunpunt overgedragen aan Vernon Augusta.
 
De Kloet heeft vanaf 1 oktober 2010 tot volle tevredenheid van eenieder de functie van hoofd Steunpunt vervuld. Net als De Kloet heeft Augusta ook een politieachtergrond en hoopt met zijn kennis en expertise het Steunpunt verder te kunnen leiden en waar nodig te verbeteren.
 
In zijn afscheidsrede blikte De Kloet ook terug op de laatste vijf jaar. Er waren talloze hoogtepunten, zoals de verschillende grote drugsvangsten en Search and Rescue-activiteiten, maar ook een aantal dieptepunten die onder andere te maken hadden met de integriteit van sommige collega’s. De Kloet maakte tevens van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vragen voor de vaak moeilijke omstandigheden waar kustwachters mee te maken krijgen tijdens reddingsacties of counterdrugsoperaties.
 
Tot slot bedankte hij ook al het ondersteunende personeel. Zonder deze ondersteuning kunnen de operationele varende en vliegende kustwachters hun goede werkzaamheden niet uitvoeren.
 
Op de foto: Het scheidend hoofd Steunpunt De Kloet (l) en het nieuwe hoofd Augusta

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.