Hoofd GMD Suriname op non-actief gesteld

PARAMARIBO - Mahinderpersad Autar, hoofd van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD), is door minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen uit zijn functie ontlast. Dat maakte het ministerie gisteren bekend.
 
Volgens het ministerie van Natuurlijke hulpbronnen heeft hen informatie bereikt waaruit blijkt dat bij de aanvraag en verlening van concessies er niet conform de vastgestelde regelgeving is gehandeld binnen de Geologische Mijnbouwkundige Dienst, waardoor er thans dringend onderzoek voor nodig is.
 
Om het onderzoek niet te verstoren zegt de directeur van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen genoodzaakt te zijn het hoofd van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst te ontlasten van zijn taken en bevoegdheden.
 
De regering is van mening dat de aanvraag van concessies en de verlening daarvan op een transparante en rechtvaardige wijze moet geschieden, waardoor de Surinaamse samenleving maximaal profijt uit de mijnbouwsector kan halen. De minister zal er alles aan doen dat deze sector op de juiste wijze wordt ontwikkeld, meldt het ministerie.
 

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.