Complete leiding van Handel en Industrie Suriname vervangen

PARAMARIBO - De complete leiding van Handel en Industrie (HI) is vervangen. Directeur Mauro Tuur en onderdirecteur Administratieve Diensten, Jessy Dankerlui, zijn vanaf vandaag ontlast uit hun functies.
 
Onderdirecteur Marktbeheersing, Mahinder Rathipal, heeft verlof opgenomen en gaat aansluitend hierop met pensioen in maart. 
 
Begin deze maand zijn de onderdirecteuren Henna Djosetiko, Sandra Lee en Dirk Heave ontlast uit hun functies. Dit houdt in dat minister Sieglien Burleson met een geheel nieuw team leiding zal geven aan het ministerie. 
 
Tuur bevestigt tegenover Starnieuws dat hij de president om ontheffing heeft gevraagd uit zijn functie. "Ik ga nog een lange tijd mijn kennis beschikbaar stellen aan de gemeenschap. Ik heb in vijftien jaar als directeur met acht ministers te maken gehad," zegt Tuur. 
 
Rathipal geeft aan dat hij besloten heeft om de eer aan zichzelf te houden. Op grond daarvan heeft hij zijn verlof opgenomen.
 
Bron: Netwerk Starnieuws Suriname
Foto: NSS

Child friendly court Sint Maarten

PHILIPSBURG – November the 20th is the International Day of the Rights of the Child. The  Sint Maarten branch of the Common Court of Justice also puts emphasis on the importance of this day.

Eigen ademanalyseapparaat voor het KPC

WILLEMSTAD - Sinds 2017 neemt het alcoholbeleid (niet aangeschoten of dronken rijden) structurele vorm aan op Curaçao. Dit om doden, zwaar gewonden, botsingen en alle schade die daarmee samenhangt te verminderen en te voorkomen.

Robbie dos Santos aangehouden in onderzoek zaak Maximus

PHILIPSBURG/WILLEMSTAD - Vandaag is op Sint Maarten, in het kader van het onderzoek Maximus, Curaçaoënaar Robbie dos Santos (62) aangehouden.