Complete leiding van Handel en Industrie Suriname vervangen

PARAMARIBO - De complete leiding van Handel en Industrie (HI) is vervangen. Directeur Mauro Tuur en onderdirecteur Administratieve Diensten, Jessy Dankerlui, zijn vanaf vandaag ontlast uit hun functies.
 
Onderdirecteur Marktbeheersing, Mahinder Rathipal, heeft verlof opgenomen en gaat aansluitend hierop met pensioen in maart. 
 
Begin deze maand zijn de onderdirecteuren Henna Djosetiko, Sandra Lee en Dirk Heave ontlast uit hun functies. Dit houdt in dat minister Sieglien Burleson met een geheel nieuw team leiding zal geven aan het ministerie. 
 
Tuur bevestigt tegenover Starnieuws dat hij de president om ontheffing heeft gevraagd uit zijn functie. "Ik ga nog een lange tijd mijn kennis beschikbaar stellen aan de gemeenschap. Ik heb in vijftien jaar als directeur met acht ministers te maken gehad," zegt Tuur. 
 
Rathipal geeft aan dat hij besloten heeft om de eer aan zichzelf te houden. Op grond daarvan heeft hij zijn verlof opgenomen.
 
Bron: Netwerk Starnieuws Suriname
Foto: NSS

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.