Complete leiding van Handel en Industrie Suriname vervangen

PARAMARIBO - De complete leiding van Handel en Industrie (HI) is vervangen. Directeur Mauro Tuur en onderdirecteur Administratieve Diensten, Jessy Dankerlui, zijn vanaf vandaag ontlast uit hun functies.
 
Onderdirecteur Marktbeheersing, Mahinder Rathipal, heeft verlof opgenomen en gaat aansluitend hierop met pensioen in maart. 
 
Begin deze maand zijn de onderdirecteuren Henna Djosetiko, Sandra Lee en Dirk Heave ontlast uit hun functies. Dit houdt in dat minister Sieglien Burleson met een geheel nieuw team leiding zal geven aan het ministerie. 
 
Tuur bevestigt tegenover Starnieuws dat hij de president om ontheffing heeft gevraagd uit zijn functie. "Ik ga nog een lange tijd mijn kennis beschikbaar stellen aan de gemeenschap. Ik heb in vijftien jaar als directeur met acht ministers te maken gehad," zegt Tuur. 
 
Rathipal geeft aan dat hij besloten heeft om de eer aan zichzelf te houden. Op grond daarvan heeft hij zijn verlof opgenomen.
 
Bron: Netwerk Starnieuws Suriname
Foto: NSS

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.