Armand Snijders nieuwe waarnemend directeur RGB Suriname

PARAMARIBO - Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tegenover Netwerk Starnieuws Suriname bevestigd dat Armand Snijders benoemd is tot waarnemend directeur van het ministerie.
 
Hij was tot voor kort onderdirecteur Administratieve Zaken op het ministerie van Arbeid.
 
Snijders vervangt Chantal Doekhie. Zij is zeven maanden na haar benoeming tot directeur uit die functie ontheven. . 
 
Relyveld heeft aan het begin van zijn nieuwe termijn enkele stafleden en directieleden vervangen. Kathleen Souprayen is de nieuwe onderdirecteur op Grondbeheer, Sohrabali Kadirbaks onderdirecteur Ruimtelijke Ordening en Marijem Djosetro is onderdirecteur Bosbeheer.
 
“Het is een vrij jong team,” geeft Relyveld aan. “De jonge mensen doen hun uiterste best. Wij proberen het beleid steeds te verbeteren, omdat het een continu proces is waarbij je je steeds moet aanpassen aan de omstandigheden van de tijd.”
 
Snijders is net als Relyveld aan het ministerie van Arbeid verbonden geweest. “Natuurlijk ken ik hem. Maar dat is niet de reden waarom hij is aangetrokken. We gaan ervan uit dat hij op grond van zijn kwalificaties en opleiding de job op een hoger niveau zou kunnen tillen.” Het ligt aan Snijders zelf om van ‘waarnemend’ naar gewoon ‘directeur’ te gaan, deelt Relyveld mee: “Als hij z’n best blijft doen op het ministerie, bestaat de mogelijkheid dat hij benoemd zal worden tot directeur.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.