Armand Snijders nieuwe waarnemend directeur RGB Suriname

PARAMARIBO - Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tegenover Netwerk Starnieuws Suriname bevestigd dat Armand Snijders benoemd is tot waarnemend directeur van het ministerie.
 
Hij was tot voor kort onderdirecteur Administratieve Zaken op het ministerie van Arbeid.
 
Snijders vervangt Chantal Doekhie. Zij is zeven maanden na haar benoeming tot directeur uit die functie ontheven. . 
 
Relyveld heeft aan het begin van zijn nieuwe termijn enkele stafleden en directieleden vervangen. Kathleen Souprayen is de nieuwe onderdirecteur op Grondbeheer, Sohrabali Kadirbaks onderdirecteur Ruimtelijke Ordening en Marijem Djosetro is onderdirecteur Bosbeheer.
 
“Het is een vrij jong team,” geeft Relyveld aan. “De jonge mensen doen hun uiterste best. Wij proberen het beleid steeds te verbeteren, omdat het een continu proces is waarbij je je steeds moet aanpassen aan de omstandigheden van de tijd.”
 
Snijders is net als Relyveld aan het ministerie van Arbeid verbonden geweest. “Natuurlijk ken ik hem. Maar dat is niet de reden waarom hij is aangetrokken. We gaan ervan uit dat hij op grond van zijn kwalificaties en opleiding de job op een hoger niveau zou kunnen tillen.” Het ligt aan Snijders zelf om van ‘waarnemend’ naar gewoon ‘directeur’ te gaan, deelt Relyveld mee: “Als hij z’n best blijft doen op het ministerie, bestaat de mogelijkheid dat hij benoemd zal worden tot directeur.

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.