Directeur SBB Suriname ontheven uit functie

PARAMARIBO - Directeur Pearl Jules van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is maandag uit zijn functie ontheven. Geruime tijd is er kritiek op de leiding van het bedrijf. Er zou sprake zijn van corruptief handelen.
 
De Centrale Landsaccountantsdienst heeft een onderzoek verricht bij SBB, waarbij er onevenwichtigheden zijn geconstateerd. Ook buitenproportionele salarissen zouden worden betaald bij de SBB. Deze dienst valt onder het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). 
 
Hesdy Esajas, voorzitter van de raad van bestuur, zou nu belast zijn met de leiding van SBB. 

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.