Directeur SBB Suriname ontheven uit functie

PARAMARIBO - Directeur Pearl Jules van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is maandag uit zijn functie ontheven. Geruime tijd is er kritiek op de leiding van het bedrijf. Er zou sprake zijn van corruptief handelen.
 
De Centrale Landsaccountantsdienst heeft een onderzoek verricht bij SBB, waarbij er onevenwichtigheden zijn geconstateerd. Ook buitenproportionele salarissen zouden worden betaald bij de SBB. Deze dienst valt onder het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). 
 
Hesdy Esajas, voorzitter van de raad van bestuur, zou nu belast zijn met de leiding van SBB. 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.