Directeur SBB Suriname ontheven uit functie

PARAMARIBO - Directeur Pearl Jules van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is maandag uit zijn functie ontheven. Geruime tijd is er kritiek op de leiding van het bedrijf. Er zou sprake zijn van corruptief handelen.
 
De Centrale Landsaccountantsdienst heeft een onderzoek verricht bij SBB, waarbij er onevenwichtigheden zijn geconstateerd. Ook buitenproportionele salarissen zouden worden betaald bij de SBB. Deze dienst valt onder het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). 
 
Hesdy Esajas, voorzitter van de raad van bestuur, zou nu belast zijn met de leiding van SBB. 

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.