Korpschef Tjin Liep Shie naar ministerie Suriname

PARAMARIBO - Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gevraagd om zijn functie bij het Korps Politie Suriname per direct te verruilen voor het directeurschap op het ministerie. 
 
Met de plotselinge ontheffing van directeur Inez Huijzen-Sedney heeft de bewindsvrouw nu dringend behoefte aan een directeur. Zij heeft het proces om Tjin Liep Shie te benoemen daarom vervroegd ingezet.  Als gevolg van het vervroegde vertrek van Tjin Liep Shie, zal ook de benoeming van commissaris Agnes Daniël tot waarnemend korpschef eerder plaatsvinden.
 
De zaak zou maandagavond in de Raad van Ministers worden behandeld. Totdat het papierwerk voor de aanstelling is afgerond, is onderdirecteur Rechtsaangelegenheden Marianne Chin A Fat waarnemend directeur. Wie de definitieve tweede directeur wordt, weet minister Van Dijk-Silos nog niet. De precieze redenen van de ontheffing van Huijzen-Sedney wilde de bewindsvrouw niet zeggen. Ze zei wel dat het ontslag niet gepland was.
 
De minister had kort na haar aantreden duidelijk gemaakt dat zij niemand onnodig zal vervangen. De bewindsvrouw zou in het schrijven aan de directeur twaalf punten hebben aangehaald, waarop haar besluit gestoeld is. "Ik neem geen ongemotiveerde besluiten." 
 
Bron: De Ware Tijd

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.