Korpschef Tjin Liep Shie naar ministerie Suriname

PARAMARIBO - Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gevraagd om zijn functie bij het Korps Politie Suriname per direct te verruilen voor het directeurschap op het ministerie. 
 
Met de plotselinge ontheffing van directeur Inez Huijzen-Sedney heeft de bewindsvrouw nu dringend behoefte aan een directeur. Zij heeft het proces om Tjin Liep Shie te benoemen daarom vervroegd ingezet.  Als gevolg van het vervroegde vertrek van Tjin Liep Shie, zal ook de benoeming van commissaris Agnes Daniël tot waarnemend korpschef eerder plaatsvinden.
 
De zaak zou maandagavond in de Raad van Ministers worden behandeld. Totdat het papierwerk voor de aanstelling is afgerond, is onderdirecteur Rechtsaangelegenheden Marianne Chin A Fat waarnemend directeur. Wie de definitieve tweede directeur wordt, weet minister Van Dijk-Silos nog niet. De precieze redenen van de ontheffing van Huijzen-Sedney wilde de bewindsvrouw niet zeggen. Ze zei wel dat het ontslag niet gepland was.
 
De minister had kort na haar aantreden duidelijk gemaakt dat zij niemand onnodig zal vervangen. De bewindsvrouw zou in het schrijven aan de directeur twaalf punten hebben aangehaald, waarop haar besluit gestoeld is. "Ik neem geen ongemotiveerde besluiten." 
 
Bron: De Ware Tijd

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.