Korpschef Tjin Liep Shie naar ministerie Suriname

PARAMARIBO - Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gevraagd om zijn functie bij het Korps Politie Suriname per direct te verruilen voor het directeurschap op het ministerie. 
 
Met de plotselinge ontheffing van directeur Inez Huijzen-Sedney heeft de bewindsvrouw nu dringend behoefte aan een directeur. Zij heeft het proces om Tjin Liep Shie te benoemen daarom vervroegd ingezet.  Als gevolg van het vervroegde vertrek van Tjin Liep Shie, zal ook de benoeming van commissaris Agnes Daniël tot waarnemend korpschef eerder plaatsvinden.
 
De zaak zou maandagavond in de Raad van Ministers worden behandeld. Totdat het papierwerk voor de aanstelling is afgerond, is onderdirecteur Rechtsaangelegenheden Marianne Chin A Fat waarnemend directeur. Wie de definitieve tweede directeur wordt, weet minister Van Dijk-Silos nog niet. De precieze redenen van de ontheffing van Huijzen-Sedney wilde de bewindsvrouw niet zeggen. Ze zei wel dat het ontslag niet gepland was.
 
De minister had kort na haar aantreden duidelijk gemaakt dat zij niemand onnodig zal vervangen. De bewindsvrouw zou in het schrijven aan de directeur twaalf punten hebben aangehaald, waarop haar besluit gestoeld is. "Ik neem geen ongemotiveerde besluiten." 
 
Bron: De Ware Tijd

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.