Nieuwe OvJ voor Curaçao

WILLEMSTAD - Bas van de Vliet (45) is op 15 oktober 2015 begonnen als Officier van Justitie op Curaçao. Hij vervangt OvJ Adeline van Waveren die onlangs terug is gekeerd naar Nederland.
 
Van de Vliet was tot voorheen Officier van Justitie van het Parket Amsterdam en het Landelijk Parket in Zwolle, waar hij onder meer belast was met levensdelicten, drugs- en mensenhandel-zaken en ondermijning.
 
Van de Vliet heeft veel ervaring op het gebied van criminaliteitsbestrijding en heeft in dat kader ook lange tijd in het internationale recht gewerkt, waaronder een aantal jaren bij het Joegoslavië-tribunaal, voor de OVSE in Bosnië-Herzegovina en voor het UNIIIC in Libanon.
 
 
Fiskal nobo pa Kòrsou
 
Bas van de Vliet (45) a start dia 15 di òktober 2015 ku su trabou komo Fiskal na Ministerio Públiko di Kòrsou. E ta remplasá Adeline van Waveren ku resientemente a regresá Ulanda.
Van de Vliet tabata te resien Fiskal na Parket di Amsterdam i Landelijk Parket na Zwolle na unda e tabata enkargá ku vários tema, entre otro asesinato, kasonan di droga, trafikashon di hende i kasonan di ‘ondermijning (mina). Van de Vliet tin hopi konosementu riba e tereno pa kombatí kriminalidat i a laborá hopi aña riba tereno di derechi internashonal, entre otro algun aña pa tribunal di Yugoslavia, pa OSVE na Bosnia-Herzigovenia I pa e organisashon UNIIIC na Libanon.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.