Nieuwe OvJ voor Curaçao

WILLEMSTAD - Bas van de Vliet (45) is op 15 oktober 2015 begonnen als Officier van Justitie op Curaçao. Hij vervangt OvJ Adeline van Waveren die onlangs terug is gekeerd naar Nederland.
 
Van de Vliet was tot voorheen Officier van Justitie van het Parket Amsterdam en het Landelijk Parket in Zwolle, waar hij onder meer belast was met levensdelicten, drugs- en mensenhandel-zaken en ondermijning.
 
Van de Vliet heeft veel ervaring op het gebied van criminaliteitsbestrijding en heeft in dat kader ook lange tijd in het internationale recht gewerkt, waaronder een aantal jaren bij het Joegoslavië-tribunaal, voor de OVSE in Bosnië-Herzegovina en voor het UNIIIC in Libanon.
 
 
Fiskal nobo pa Kòrsou
 
Bas van de Vliet (45) a start dia 15 di òktober 2015 ku su trabou komo Fiskal na Ministerio Públiko di Kòrsou. E ta remplasá Adeline van Waveren ku resientemente a regresá Ulanda.
Van de Vliet tabata te resien Fiskal na Parket di Amsterdam i Landelijk Parket na Zwolle na unda e tabata enkargá ku vários tema, entre otro asesinato, kasonan di droga, trafikashon di hende i kasonan di ‘ondermijning (mina). Van de Vliet tin hopi konosementu riba e tereno pa kombatí kriminalidat i a laborá hopi aña riba tereno di derechi internashonal, entre otro algun aña pa tribunal di Yugoslavia, pa OSVE na Bosnia-Herzigovenia I pa e organisashon UNIIIC na Libanon.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.