Vier advocaten van VanEps Kunneman VanDoorne beëdigd

WILLEMSTAD/ PHILIPSBURG - Deze maand zijn vier advocaten van VanEps Kunneman VanDoorne beëdigd door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba.
 
Dit zijn startende advocaten Rens Groen en Tiffany de Palm, ervaren jurist Aubrich Bakhuis en ervaren advocaat Roderik van Hees.
 
Rens startte in juli bij VanEps Kunneman VanDoorne op St. Maarten en werd daar ook beëdigd. De overige drie advocaten zijn werkzaam bij de vestiging op Curaçao en werden daar beëdigd.  
 
Rens Groen werd van jongs af aan getrokken door het buitenland, liep tijdens zijn studies rechten en Ruslandkunde stage bij de United Nations Economic Commission for Europe in Zwitserland en studeerde een semester aan de Staatsuniversiteit Sint-Petersburg in Rusland. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Leiden besloot Rens te solliciteren op St. Maarten, dat vanwege de internationale sfeer zijn voorkeur had boven de andere Nederlands-Caribische eilanden. Bij VanEps Kunneman VanDoorne spreekt de diversiteit in zaken en cliënten, en de daardoor brede oriëntatie Rens op dit moment in zijn carrière erg aan. Zijn beëdiging omschrijft hij als een mijlpaal: “Ik ben blij en trots dat het me is gelukt om als advocaat in de Cariben aan de slag te gaan, en de beëdiging is de eerste bekroning daarvan.”
 
 
Tiffany de Palm is geboren en getogen op Curaçao en studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens haar studie liep ze een half jaar stage bij het Kadaster op Curaçao. Tiffany is nu twee maanden werkzaam bij VanEps Kunneman VanDoorne. Het ondernemingsrecht spreekt haar meer aan dan vooraf gedacht, en ze wil zich de komende jaren graag binnen dit rechtsgebied ontwikkelen. De beëdiging was voor Tiffany een belangrijke gebeurtenis: “Het is toch het moment waar ik al die jaren voor heb gestudeerd en wat ik altijd al wilde bereiken. Al voor mijn vertrek naar Nederland nam ik me voor om na mijn afstuderen terug te keren naar Curaçao en hier een baan te vinden. Ik ben erg blij dat dit me al zo snel is gelukt.” 
 
De deels in Curaçao opgegroeide Aubrich Bakhuis studeerde Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is promovendus in Caribisch Staats- en Bestuursrecht aan dezelfde universiteit. Vooruitlopend op de naderende verdediging van zijn proefschrift remigreerde Aubrich al naar Curaçao om zijn carrière te vervolgen in de advocatuur. Aubrich is bij VanEps Kunneman VanDoorne werkzaam binnen de sectie Litigation & Commercial, waar hij met name zijn staats- en bestuursrechtelijke ervaring inzet en overheden adviseert. “De beëdiging was voor mij een bijzonder moment. Ik vind het erg fijn dat ik nu daadwerkelijk mag pleiten bij het Gerecht!”
 
Roderik van Hees startte in september bij VanEps Kunneman VanDoorne en is gespecialiseerd in geschillenbeslechting op het gebied van ondernemings- en verbintenissenrecht. Roderik startte zijn carrière in 2008 bij het Nederlandse kantoor NautaDutilh en stapte na twee jaar over naar het in procesrecht gespecialiseerde kantoor Lemstra Van der Korst. Over zijn komst naar VanEps Kunneman VanDoorne op Curaçao zegt hij: “Ik vind hier the best of both worlds. Enerzijds kan ik mijn werk als procesadvocaat hier voortzetten op hetzelfde hoge niveau als in Nederland. Anderzijds had ik altijd al een wens om in het buitenland te wonen en werken. Over zijn beëdiging zegt Roderik: “Het was bijzonder om na mijn beëdiging in Nederland nu ook te worden beëdigd op Curaçao. Daarnaast was het erg leuk dat ik dit kon meemaken met twee van mijn nieuwe collega’s.”
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.