Benoemingen bij Gemeenschappelijk Hof van Justitie

DEN HAAG — De Rijksministerraad heeft gisteren twee nieuwe rechters benoemd voor het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba.
 
Het gaat om Carolien Giessen, die werkzaam zal zijn op Sint Maarten, en Jaap Sap, die op Aruna zal werken. Giesen is momenteel werkzaam als rechter in Amsterdam en Sap als rechter Midden- Nederland. Beide benoemingen gaan in op 1 januari 2016.
 
Daarnaast is Leomar Angela benoemd tot advocaat-generaal op Curaçao. Hij is momenteel werkzaam als officier van justitie en plaatsvervangend advocaat-generaal op Curaçao.
 
Alle kandidaten werden voorgedragen door minister Ard van der Steur van Justitie, mede namens de Justitie-ministers op Curaçao, Aruba en St. Maarten.
 
De Rijksministerraad heeft Eunice Saleh herbenoemd als vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie voor een periode van vijf jaar en Faye Giebels-Wannyn benoemd als plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof.
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.