Benoemingen bij Gemeenschappelijk Hof van Justitie

DEN HAAG — De Rijksministerraad heeft gisteren twee nieuwe rechters benoemd voor het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba.
 
Het gaat om Carolien Giessen, die werkzaam zal zijn op Sint Maarten, en Jaap Sap, die op Aruna zal werken. Giesen is momenteel werkzaam als rechter in Amsterdam en Sap als rechter Midden- Nederland. Beide benoemingen gaan in op 1 januari 2016.
 
Daarnaast is Leomar Angela benoemd tot advocaat-generaal op Curaçao. Hij is momenteel werkzaam als officier van justitie en plaatsvervangend advocaat-generaal op Curaçao.
 
Alle kandidaten werden voorgedragen door minister Ard van der Steur van Justitie, mede namens de Justitie-ministers op Curaçao, Aruba en St. Maarten.
 
De Rijksministerraad heeft Eunice Saleh herbenoemd als vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie voor een periode van vijf jaar en Faye Giebels-Wannyn benoemd als plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof.
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.