Benoemingen bij Gemeenschappelijk Hof van Justitie

DEN HAAG — De Rijksministerraad heeft gisteren twee nieuwe rechters benoemd voor het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba.
 
Het gaat om Carolien Giessen, die werkzaam zal zijn op Sint Maarten, en Jaap Sap, die op Aruna zal werken. Giesen is momenteel werkzaam als rechter in Amsterdam en Sap als rechter Midden- Nederland. Beide benoemingen gaan in op 1 januari 2016.
 
Daarnaast is Leomar Angela benoemd tot advocaat-generaal op Curaçao. Hij is momenteel werkzaam als officier van justitie en plaatsvervangend advocaat-generaal op Curaçao.
 
Alle kandidaten werden voorgedragen door minister Ard van der Steur van Justitie, mede namens de Justitie-ministers op Curaçao, Aruba en St. Maarten.
 
De Rijksministerraad heeft Eunice Saleh herbenoemd als vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie voor een periode van vijf jaar en Faye Giebels-Wannyn benoemd als plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof.
 

Child friendly court Sint Maarten

PHILIPSBURG – November the 20th is the International Day of the Rights of the Child. The  Sint Maarten branch of the Common Court of Justice also puts emphasis on the importance of this day.

Eigen ademanalyseapparaat voor het KPC

WILLEMSTAD - Sinds 2017 neemt het alcoholbeleid (niet aangeschoten of dronken rijden) structurele vorm aan op Curaçao. Dit om doden, zwaar gewonden, botsingen en alle schade die daarmee samenhangt te verminderen en te voorkomen.

Robbie dos Santos aangehouden in onderzoek zaak Maximus

PHILIPSBURG/WILLEMSTAD - Vandaag is op Sint Maarten, in het kader van het onderzoek Maximus, Curaçaoënaar Robbie dos Santos (62) aangehouden.