Geert Huisman breekt met Pais

WILLEMSTAD — Geert Huisman is geen lid meer van de politieke partij Pais. Zijn beslissing is ingegeven door persoonlijke redenen, maar hij geeft wel aan dat hij en zijn partij inzake een aantal punten niet op één lijn stonden.
 
Huisman stond bij de laatste verkiezingen in 2012 op plaats zeventien van de kandidatenlijst van Pais. Indertijd behaalde de ondernemer 93 stemmen. In totaal is hij vier jaar lid geweest van de partij.
 
In een toelichting stelt Huisman niet in te willen gaan op de punten waar hij en Pais het niet over eens zijn. Hij benadrukt dat dit iets is tussen hem en Pais. Huisman stelt met klem dat hij geen problemen heeft met het bestuur van de partij. “Ik heb mijn beslissing genomen om mij verder in mijn vakgebied veiligheid te kunnen ontwikkelen. Ik ben met te veel dingen bezig. Je kunt je niet voor 25 procent voor vijf aparte dingen inzetten. Dan kies ik ervoor om me voor de volle 100 procent voor één ding in te zetten.”
 
De beslissing om met Pais te breken is volgens hem een persoonlijk besluit. Maar uit zijn woorden blijkt dat deze breuk – tijdelijk of niet – te maken heeft met de politiek op het eiland. Huisman ontkent dan ook dat hij in gesprek zou zijn met een andere partij. Hij sluit dan ook uit dat hij bij de eerstvolgende verkiezingen op de kandidatenlijst van een andere partij zal staan. In de toekomst sluit Huisman niet uit dat hij Pais, of een andere organisatie zal kunnen bijstaan met raad en advies ten behoeve van de toekomstige ontwikkeling van Curaçao.
 
Op zijn Facebook-pagina waar hij zijn opstappen als Pais-lid aankondigt, stelt Huisman dat hij zal blijven streven om ‘het algemene niveau van dit mooie en belangrijke vak te kunnen verhogen’.
 
Huisman stelt dat hij het bestuur van Pais op de hoogte heeft gebracht van zijn besluit. Op de reactie die hij hierop heeft gekregen, wilde hij vanochtend niet ingaan. Alison Manuel, bestuurslid en partijwoordvoerder bevestigt dat een mail van Huisman inmiddels bij het bestuur binnen is. “Wij zullen dit binnenkort met hem bespreken. Ik weet wel dat er wat langer persoonlijke redenen spelen met betrekking tot deze zaak.”
 
Het is voor de tweede keer in minder dan twee maanden tijd dat Pais afscheid moet nemen van een lid. In november vorig jaar brak parlementariër Marilyn Moses met de partij om als onafhankelijk Statenlid door te gaan. Haar besluit was aanleiding voor de val van het kabinet-Whiteman I.
 
Maar volgens Manuel is er geen enkele overeenkomst tussen beide gevallen. “Huisman heeft om persoonlijke redenen gekozen om te vertrekken. Maar over Moses kan ik alleen maar zeggen dat zij in een moment van zwakte heeft gehandeld. Er was geen sprake van een discussie tussen haar en de partij. Je moet deze twee zaken niet met elkaar vergelijken.”
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.