Bram Moszkowicz uit VNL

THE NETHERLANDS - De partij Voor Nederland (VNL) en lijsttrekker Bram Moszkowicz gaan niet langer samen verder. De oud-advocaat werd in april vorig jaar gepresenteerd als voorman van de partij.
 
Moszkowicz zou zich volgens de partij onvoldoende inzetten en ontbrak het hem  aan ‘uitgesproken toewijding aan de politiek’.
 
In een persbericht meldde de partij ‘Na overleg bleek dat het bestuur en de heer Moszkowicz andere verwachtingen hebben ten aanzien van de invulling van het lijsttrekkerschap. Het bestuur stelt vast dat de heer Moszkowicz te mat bleef in het zich eigen maken van de dossiers en het in de breedste zin uitdragen van de VNL-boodschap van lage belastingen, minder immigratie, minder EU en meer veiligheid’.
 
Moszkowicz zelf verklaarde tegenover Elsevier zélf opgestapt te zijn. 'Ik laat me niet gebruiken als een trekpop. Dankzij mij heeft de partij meer dan duizend leden binnengehaald', citeerde het weekblad de voormalig strafpleiter.
 
De benoeming van de oud-advocaat viel destijds niet goed in de partij. Louis Bontes legde zijn voorzitterschap van VNL neer uit onvrede. Hij had te weinig vertrouwen in Moszkowicz. Bontes zit samen met Joram van Klaveren nu nog als een ‘groep’ in de Tweede Kamer. Van Klaveren neemt de taken van Moszkowicz voorlopig over.

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.