Bram Moszkowicz uit VNL

THE NETHERLANDS - De partij Voor Nederland (VNL) en lijsttrekker Bram Moszkowicz gaan niet langer samen verder. De oud-advocaat werd in april vorig jaar gepresenteerd als voorman van de partij.
 
Moszkowicz zou zich volgens de partij onvoldoende inzetten en ontbrak het hem  aan ‘uitgesproken toewijding aan de politiek’.
 
In een persbericht meldde de partij ‘Na overleg bleek dat het bestuur en de heer Moszkowicz andere verwachtingen hebben ten aanzien van de invulling van het lijsttrekkerschap. Het bestuur stelt vast dat de heer Moszkowicz te mat bleef in het zich eigen maken van de dossiers en het in de breedste zin uitdragen van de VNL-boodschap van lage belastingen, minder immigratie, minder EU en meer veiligheid’.
 
Moszkowicz zelf verklaarde tegenover Elsevier zélf opgestapt te zijn. 'Ik laat me niet gebruiken als een trekpop. Dankzij mij heeft de partij meer dan duizend leden binnengehaald', citeerde het weekblad de voormalig strafpleiter.
 
De benoeming van de oud-advocaat viel destijds niet goed in de partij. Louis Bontes legde zijn voorzitterschap van VNL neer uit onvrede. Hij had te weinig vertrouwen in Moszkowicz. Bontes zit samen met Joram van Klaveren nu nog als een ‘groep’ in de Tweede Kamer. Van Klaveren neemt de taken van Moszkowicz voorlopig over.

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.