Bram Moszkowicz uit VNL

THE NETHERLANDS - De partij Voor Nederland (VNL) en lijsttrekker Bram Moszkowicz gaan niet langer samen verder. De oud-advocaat werd in april vorig jaar gepresenteerd als voorman van de partij.
 
Moszkowicz zou zich volgens de partij onvoldoende inzetten en ontbrak het hem  aan ‘uitgesproken toewijding aan de politiek’.
 
In een persbericht meldde de partij ‘Na overleg bleek dat het bestuur en de heer Moszkowicz andere verwachtingen hebben ten aanzien van de invulling van het lijsttrekkerschap. Het bestuur stelt vast dat de heer Moszkowicz te mat bleef in het zich eigen maken van de dossiers en het in de breedste zin uitdragen van de VNL-boodschap van lage belastingen, minder immigratie, minder EU en meer veiligheid’.
 
Moszkowicz zelf verklaarde tegenover Elsevier zélf opgestapt te zijn. 'Ik laat me niet gebruiken als een trekpop. Dankzij mij heeft de partij meer dan duizend leden binnengehaald', citeerde het weekblad de voormalig strafpleiter.
 
De benoeming van de oud-advocaat viel destijds niet goed in de partij. Louis Bontes legde zijn voorzitterschap van VNL neer uit onvrede. Hij had te weinig vertrouwen in Moszkowicz. Bontes zit samen met Joram van Klaveren nu nog als een ‘groep’ in de Tweede Kamer. Van Klaveren neemt de taken van Moszkowicz voorlopig over.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.

Saba and Sint Eustatius can submit court petitions through e-mail

SABA/STATIA - Due to the Covid-19 Pandemic it is currently not possible for the Court to travel to Saba or Sint Eustatius.