Openbaar Ministerie neemt afscheid van advocaat-generaal Taco Stein

PHILIPSBURG - Op vrijdag 15 januari 2016 heeft het Openbaar Ministerie officieel afscheid genomen van de advocaat-generaal in Sint Maarten, de heer Taco Stein, die per 1 februari met pensioen zal gaan.
 
Stein is vele jaren en in diverse functies werkzaam geweest voor het OM Sint Maarten: eerst als officier van justitie, later als hoofdofficier en de afgelopen vier jaar als advocaat-generaal. Die laatste functie vervulde hij ook in Aruba.
 
Tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie in Philipsburg sprak de procureur-generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de heer Guus Schram, lovende woorden richting Stein: “Jij bent de trotse founding father van het OM in Sint Maarten zoals we dat nu kennen en staat daarmee ook aan de basis van de vele nieuwe ontwikkelingen die het Parket de laatste periode doormaakt. Mede door jouw ervaringen, jouw kennis, jouw diplomatieke vaardigheden zijn wij als leiding van het OM geïnspireerd om de huidige nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Met jouw vertrek verliest het OM Sint Maarten zijn zeer gewaardeerde nestor,” aldus Schram.
 
Namens het College van Procureurs-Generaal in Nederland was ook de voormalig hoofdofficier van justitie van Sint Maarten, de heer Hans Mos, aanwezig. Die sprak zijndank uit voor het vele goede werk dat Stein ook gedurende zijn carrière bij het Nederlandse OM heeft verricht. Mos overhandigde Stein daarbij het TOM-beeldje, als blijk van waardering voor zijn jarenlange verdienste bij het OM.
 
De functie van advocaat-generaal in Sint Maarten zal voorlopig worden waargenomen door advocaat-generaal Anton van der Schans.
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.