Openbaar Ministerie neemt afscheid van advocaat-generaal Taco Stein

PHILIPSBURG - Op vrijdag 15 januari 2016 heeft het Openbaar Ministerie officieel afscheid genomen van de advocaat-generaal in Sint Maarten, de heer Taco Stein, die per 1 februari met pensioen zal gaan.
 
Stein is vele jaren en in diverse functies werkzaam geweest voor het OM Sint Maarten: eerst als officier van justitie, later als hoofdofficier en de afgelopen vier jaar als advocaat-generaal. Die laatste functie vervulde hij ook in Aruba.
 
Tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie in Philipsburg sprak de procureur-generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de heer Guus Schram, lovende woorden richting Stein: “Jij bent de trotse founding father van het OM in Sint Maarten zoals we dat nu kennen en staat daarmee ook aan de basis van de vele nieuwe ontwikkelingen die het Parket de laatste periode doormaakt. Mede door jouw ervaringen, jouw kennis, jouw diplomatieke vaardigheden zijn wij als leiding van het OM geïnspireerd om de huidige nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Met jouw vertrek verliest het OM Sint Maarten zijn zeer gewaardeerde nestor,” aldus Schram.
 
Namens het College van Procureurs-Generaal in Nederland was ook de voormalig hoofdofficier van justitie van Sint Maarten, de heer Hans Mos, aanwezig. Die sprak zijndank uit voor het vele goede werk dat Stein ook gedurende zijn carrière bij het Nederlandse OM heeft verricht. Mos overhandigde Stein daarbij het TOM-beeldje, als blijk van waardering voor zijn jarenlange verdienste bij het OM.
 
De functie van advocaat-generaal in Sint Maarten zal voorlopig worden waargenomen door advocaat-generaal Anton van der Schans.
 

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.

Saba and Sint Eustatius can submit court petitions through e-mail

SABA/STATIA - Due to the Covid-19 Pandemic it is currently not possible for the Court to travel to Saba or Sint Eustatius.