Openbaar Ministerie neemt afscheid van advocaat-generaal Taco Stein

PHILIPSBURG - Op vrijdag 15 januari 2016 heeft het Openbaar Ministerie officieel afscheid genomen van de advocaat-generaal in Sint Maarten, de heer Taco Stein, die per 1 februari met pensioen zal gaan.
 
Stein is vele jaren en in diverse functies werkzaam geweest voor het OM Sint Maarten: eerst als officier van justitie, later als hoofdofficier en de afgelopen vier jaar als advocaat-generaal. Die laatste functie vervulde hij ook in Aruba.
 
Tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie in Philipsburg sprak de procureur-generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de heer Guus Schram, lovende woorden richting Stein: “Jij bent de trotse founding father van het OM in Sint Maarten zoals we dat nu kennen en staat daarmee ook aan de basis van de vele nieuwe ontwikkelingen die het Parket de laatste periode doormaakt. Mede door jouw ervaringen, jouw kennis, jouw diplomatieke vaardigheden zijn wij als leiding van het OM geïnspireerd om de huidige nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Met jouw vertrek verliest het OM Sint Maarten zijn zeer gewaardeerde nestor,” aldus Schram.
 
Namens het College van Procureurs-Generaal in Nederland was ook de voormalig hoofdofficier van justitie van Sint Maarten, de heer Hans Mos, aanwezig. Die sprak zijndank uit voor het vele goede werk dat Stein ook gedurende zijn carrière bij het Nederlandse OM heeft verricht. Mos overhandigde Stein daarbij het TOM-beeldje, als blijk van waardering voor zijn jarenlange verdienste bij het OM.
 
De functie van advocaat-generaal in Sint Maarten zal voorlopig worden waargenomen door advocaat-generaal Anton van der Schans.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.