Roy Baidjnath Panday morgen officieel pg Suriname

PARAMARIBO - Advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday wordt woensdag door president Desi Bouterse beëdigd als procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie.
 
De president heeft hem al benoemd in deze functie. 
 
De waarnemend pg neemt vanaf 3 december 2014 waar vanwege het bereiken van de pensioen gerechtigde leeftijd van de toenmalige pg Soebhaas Punwasi waar op het Parket. Vanaf 2 maart 2016 zal hij officieel de justitiële topman zijn onder wie het opsporingsonderzoek en de vervolging van strafbare feiten in Suriname vallen, meldt het ministerie van Justitie en Politie in een persbericht. 
 
Met de beëdiging morgen van Baidjnath Panday zal er een tweede vacante positie van advocaat-generaal ontstaan. De eerste ontstond toen Maureen Dayala per 1 september van het vorige jaar met pensioen ging. Hieraan zal de komende tijd invulling moeten worden gegeven, zegt het ministerie. 
 
Netwerk Starnieuws Suriname

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.