Roy Baidjnath Panday morgen officieel pg Suriname

PARAMARIBO - Advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday wordt woensdag door president Desi Bouterse beëdigd als procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie.
 
De president heeft hem al benoemd in deze functie. 
 
De waarnemend pg neemt vanaf 3 december 2014 waar vanwege het bereiken van de pensioen gerechtigde leeftijd van de toenmalige pg Soebhaas Punwasi waar op het Parket. Vanaf 2 maart 2016 zal hij officieel de justitiële topman zijn onder wie het opsporingsonderzoek en de vervolging van strafbare feiten in Suriname vallen, meldt het ministerie van Justitie en Politie in een persbericht. 
 
Met de beëdiging morgen van Baidjnath Panday zal er een tweede vacante positie van advocaat-generaal ontstaan. De eerste ontstond toen Maureen Dayala per 1 september van het vorige jaar met pensioen ging. Hieraan zal de komende tijd invulling moeten worden gegeven, zegt het ministerie. 
 
Netwerk Starnieuws Suriname

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.