Roy Baidjnath Panday morgen officieel pg Suriname

PARAMARIBO - Advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday wordt woensdag door president Desi Bouterse beëdigd als procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie.
 
De president heeft hem al benoemd in deze functie. 
 
De waarnemend pg neemt vanaf 3 december 2014 waar vanwege het bereiken van de pensioen gerechtigde leeftijd van de toenmalige pg Soebhaas Punwasi waar op het Parket. Vanaf 2 maart 2016 zal hij officieel de justitiële topman zijn onder wie het opsporingsonderzoek en de vervolging van strafbare feiten in Suriname vallen, meldt het ministerie van Justitie en Politie in een persbericht. 
 
Met de beëdiging morgen van Baidjnath Panday zal er een tweede vacante positie van advocaat-generaal ontstaan. De eerste ontstond toen Maureen Dayala per 1 september van het vorige jaar met pensioen ging. Hieraan zal de komende tijd invulling moeten worden gegeven, zegt het ministerie. 
 
Netwerk Starnieuws Suriname

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.