Miguel Goede algemeen directeur VPCO

WILLEMSTAD - Miguel Goede is onlangs benoemd tot nieuw algemeen directeur van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs. Hij volgt Diana Lorier-Kooi op, die in juli afscheid neemt.
 
Dat staat in een brief van 30 mei die aan de ouders van de leerlingen van de VPCO-scholen is gestuurd.
 
Goede was tot 2011 rector magnificus van de University of Curaçao. Momenteel is hij management consultant voor zijn eigen bedrijf en heeft hij zijn eigen ‘university of governance’. 
 
Miguel Goede is bestuurskundige en politicoloog met bijzondere belangstelling voor de kennissamenleving. De school vervult in de kennissamenleving een belangrijke rol, aldus VPCO. Er is voor Goede gekozen omdat de vereniging op zoek was naar een algemene directeur, niet zo zeer naar een onderwijskundige.
 
Goede gaat zich bezighouden met zogenoemde strategische zaken zoals het personeelsbeleid, de financiën en de randvoorwaarden om het onderwijs verder invulling te geven.
 
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.