Miguel Goede algemeen directeur VPCO

WILLEMSTAD - Miguel Goede is onlangs benoemd tot nieuw algemeen directeur van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs. Hij volgt Diana Lorier-Kooi op, die in juli afscheid neemt.
 
Dat staat in een brief van 30 mei die aan de ouders van de leerlingen van de VPCO-scholen is gestuurd.
 
Goede was tot 2011 rector magnificus van de University of Curaçao. Momenteel is hij management consultant voor zijn eigen bedrijf en heeft hij zijn eigen ‘university of governance’. 
 
Miguel Goede is bestuurskundige en politicoloog met bijzondere belangstelling voor de kennissamenleving. De school vervult in de kennissamenleving een belangrijke rol, aldus VPCO. Er is voor Goede gekozen omdat de vereniging op zoek was naar een algemene directeur, niet zo zeer naar een onderwijskundige.
 
Goede gaat zich bezighouden met zogenoemde strategische zaken zoals het personeelsbeleid, de financiën en de randvoorwaarden om het onderwijs verder invulling te geven.
 
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.