Miguel Goede algemeen directeur VPCO

WILLEMSTAD - Miguel Goede is onlangs benoemd tot nieuw algemeen directeur van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs. Hij volgt Diana Lorier-Kooi op, die in juli afscheid neemt.
 
Dat staat in een brief van 30 mei die aan de ouders van de leerlingen van de VPCO-scholen is gestuurd.
 
Goede was tot 2011 rector magnificus van de University of Curaçao. Momenteel is hij management consultant voor zijn eigen bedrijf en heeft hij zijn eigen ‘university of governance’. 
 
Miguel Goede is bestuurskundige en politicoloog met bijzondere belangstelling voor de kennissamenleving. De school vervult in de kennissamenleving een belangrijke rol, aldus VPCO. Er is voor Goede gekozen omdat de vereniging op zoek was naar een algemene directeur, niet zo zeer naar een onderwijskundige.
 
Goede gaat zich bezighouden met zogenoemde strategische zaken zoals het personeelsbeleid, de financiën en de randvoorwaarden om het onderwijs verder invulling te geven.
 
 

Hof maakt oriƫntatiepunten bij straftoemeting bekend

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft besloten om zijn reeds bestaande, interne oriëntatiepunten voor straftoemeting in strafzaken te publiceren.

St. Maarten students to participate in International Moot Court Competition

PHILIPSBURG--The SXM Moot Court Foundation has selected a team of high school students who will represent St. Maarten in the 2020 High School International Moot Court Competition in Gdynia, Poland, from January 27 to 31, 2020.

Crown witness to be heard in St. Maarten in Larimar case

PHILIPSBURG--Crown witness R.M. must be heard in St. Maarten in the Larimar investigation, the Court decided on Thursday. The Court is to work with the Prosecutor’s Office and other justice stakeholders to ensure his safety during the trial.