Jansen wordt rechter-plaatsvervanger Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Mevrouw mr. D.J. Jansen wordt rechter-plaatsvervanger in het Gerecht in eerste aanleg van Aruba van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
 
De Rijksministerraad heeft besloten haar voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, mede namens zijn ambtgenoten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De benoeming gaat zo spoedig mogelijk in.
 
Mevrouw Jansen (1970) begint na beëdiging aan haar opleiding tot rechter bij het Gerecht in eerste aanleg van Aruba. Daarvoor dient zij tot rechter-plaatsvervanger te worden benoemd.
 
Op dit moment werkt Jansen als projectleider belastinghervorming bij het Coördinatiebureau Fiscale Zaken in Aruba. Eerder heeft zij – gedetacheerd vanuit het Gerechtshof Den Haag – ook al gewerkt voor het Gemeenschappelijk Hof als projectleider bij de invoering van twee instanties in de belastingrechtspraak in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.