Whiteman dient ontslag kabinet in

WILLEMSTAD — Premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) heeft vandaag rond het middaguur het ontslag van zijn kabinet ingediend bij gouverneur Lucille George-Wout.
 
Traditiegetrouw dient een kabinet zijn ontslag aan de vooravond van nieuwe verkiezingen in. Het kabinet-Whiteman blijft aan in demissionaire vorm, tot er na de verkiezingen een nieuw kabinet aantreedt.
 
Het kabinet dat vanochtend zijn ontslag indiende is de tweede kabinet dat de naam van Whiteman droeg. Hij werd premier, nadat zijn voorganger Ivar Asjes eind augustus vorig jaar zijn ontslag had ingediend, toen de PS het vertrouwen in hem had opgezegd. Whiteman was op dat moment minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Hij werd door de PS voorgedragen om de nieuwe premier te worden. Whiteman was al sinds het takenkabinet, dat op oudejaarsdag 2012 was aangetreden, minister namens de PS in het kabinet, dat op steun kon rekenen van de fracties van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran in de Staten.
 
Het eerste kabinet-Whiteman wist het maar en paar maanden vol te houden. In november vorig jaar trok Pais-Statenlid Marilyn Moses haar steun voor het kabinet in en kondigde aan als onafhankelijk Statenlid door te gaan. Na de val van het kabinet werd Whiteman door de gouverneur benoemd als informateur, en later formateur. Na onderhandelingen wist hij de PAR aan boord te krijgen om zo zijn kabinet aan een meerderheid in het parlement te helpen.
 
Het tweede kabinet-Whiteman trad aan op 30 november en wist het tot vandaag vol te houden. De ministers die per vandaag demissionair zijn, op Whiteman na, zijn Irene Dick (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn) en Siegfried Victorina (Gezondheid, Milieu en Natuur, allen PS), José Jardim (Financiën, namens onafhankelijk Statenlid Sulvaran), Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening), Nelson Navarro (beiden Pais), Suzy Camelia-Römer (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) en Eugene Rhuggenaath (Economische Ontwikkeling, PAR).
 
Amigoe

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.