Minister Oduber Aruba afgetreden

ORANJESTAD - De Arubaanse minister van Toerisme en Transport Otmar Oduber is afgetreden. Dat hebben bronnen bevestigd aan de site NoticiaCla.
 
Al maanden botert het niet tussen Oduber en enkele van zijn collega’s. Dat conflict is de laatste dagen verder opgelopen.
 
Gisteren hebben nog gesprekken plaatsgevonden, ‘s avonds heeft Oduber de knoop doorgehakt en zijn vertrek aangekondigd.
 
Naar verwachting zou de minister vanmorgen zijn ontslag indienen bij de gouverneur. Vanmiddag vindt een persconferentie plaats, waarin Oduber tekst en uitleg zal geven.
 
Naar verluidt voelt hij dat enkele collega’s voortdurend plannen van hem dwarsbomen. Tito Laclé van NoticiaCla zei tegen ParadiseFM dat het aftreden van Oduber op zich niet tot een kabinetscrisis hoeft te leiden. Hij kan worden vervangen. Maar hij wijst er op dat er ook onvrede heerst bij enkele andere ministers. En dat kan de zaak wel op scherp zetten.
 
Oduber was zowel in het kabinet Eman-1 als in Eman-2 minister van Toerisme en Transport.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.