Humphrey Davelaar nieuwe statenvoorzitter Curacao

WILLEMSTAD – Leider van de PNP Humphrey Davelaar is met 15 stemmen verkozen tot Statenvoorzitter voor de komende vier jaar. Jaime Córdoba van PS is met 13 stemmen gekozen tot vicevoorzitter.
 
Gistermiddag vond de eerste openbare vergadering plaats waarbij de verkiezing van een voorzitter en een vicevoorzitter werden gekozen. De twintig Statenleden die gisterochtend bij de gouverneur zijn beëdigd waren allen aanwezig bij de vergadering. Gerrit Schotte van MFK ontbrak door verblijf in het buitenland.
 
Een commissie bestaande uit Marilyn Alcalá-Wallé (PAR), Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) en voorgezeten door Hensley Koeiman (MAN) telde de stemmen. Bij de verkiezingen voor de Statenvoorzitter behaalde Pisas drie stemmen, Kenneth Gijsbertha (MAN) één stem en werd één blanco stem uitgebracht. De andere Statenleden die stemmen behaalden bij de verkiezing voor de vicevoorzitter zijn Davelaar met drie stemmen en Pisas met eveneens drie stemmen. Er is ook één blanco stem uitgebracht.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.