Nieuwe advocaat SMS Advocaten

WILLEMSTAD - Op 1 december 2016 is mr. Sucena Hortencia in dienst getreden bij SMS Attorneys at Law. 
 
In 2011 heeft Sucena aan de Universiteit Leiden de opleiding Rechtsgeleerdheid afgerond met als afstudeerrichting Civiel recht. Hierna heeft Sucena ook de Master Straf- en strafprocesrecht met succes afgerond.
 
Tijdens haar studie was Sucena actief bij verschillende studie- en studentenverenigingen zoals JFV Grotius en Societas Iuridica Antiliana et Arubana. Sucena heeft gedurende haar Master Straf- en strafprocesrecht stage gelopen bij het Ressortsparket van  het Openbaar Ministerie in Den Haag als parketsecretaris.
 
Na het afronden van haar studie is Sucena teruggekeerd naar Curaçao en is zij ruim drie jaar werkzaam geweest bij een ander advocatenkantoor. In deze functie heeft zij zich onder andere gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht, bouwrecht, evenementenrecht en strafrecht. Zij is sinds september 2015 voorzitter van de Jonge Balie Curaçao.
 
Bij SMS Attorneys at Law houdt Sucena zich bezig met de algemene rechtspraktijk en strafrecht.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.