Directrice Rozenhout van de SMS ontheven uit functie

PARAMARIBO - De Ware Tijd meldt dat de directrice de Scheepvaartmaatschappij Suriname (SMS), Joyce Rozenhout, vandaag tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders door minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Toerisme en Communicatie is ontheven uit haar functie als directrice bij voornoemd staatsbedrijf. 
 
Zij is de derde topfunctionaris bij een staatsbedrijf die binnen een week op non-actief is gesteld. Lesley Daniel, waarnemend-directeur bij het Nationaal Vervoersbedrijf, en Russ Headley financieel-directeur bij Telesur, werden vorige week geschorst.
 
De preciese reden voor haar buitenfunctiestelling is nog niet duidelijk. Volgens doorgaans goed ingevoerde bronnen, zo schrijft de Ware Tijd, zou er bij het bedrijf mismanagement hebben plaatsgevonden. Onder andere de mislukte aankoop van een veerboot die de vaart tussen Albina en St. Laurent zou onderhouden schijnt te hebben meegewogen in het besluit om Rozenhout op een zijspoor te zetten.  
 
In kringen van de ABOP, de politieke partij die haar tijdens de regering-Venetiaan/Sardjoe had voorgedragen voor de directeurspost, wordt gesproken over politieke rancune. Daar de ABOP ook deel was van de vorige regering werd Rozenhout gehandhaafd.
 
President Bouterse kondigde enkele weken geleden aan, dat behalve in zijn kabinet ook bij staatsbedrijven de bezem er door zou worden gehaald. Ook in de leiding van het Nationaal Leger worden nog verschuivingen verwacht.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.