Twee weken na verkiezingen nieuwe regering Curacao

WILEMSTAD - De beoogde nieuwe premier van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, heeft woensdagmiddag met drie partijen een nieuw regeerakkoord gesloten.
 
Dit betekent dat het eiland anderhalve week na de verkiezingen alweer een nieuwe regering heeft.
 
Rhuggenaath hoopt binnen een paar dagen zijn nieuwe ministersploeg te presenteren.
 
De nieuwe coalitie bestaat uit PAR, de grote winnaar van de verkiezingen, MAN en de nieuwe partij PIN van oud-premier Suzy Camelia-Römer. Het vorige kabinet bestond uit PAR, MAN en PNP, waar PIN uit voortkwam.
 
Het regeerakkoord komt vrijwel overeen met het akkoord van de vorige regering.
 
Het kabinet viel nadat twee parlementariërs overstapten naar de MFK van Schotte. Deze partij maakt nu deel uit van een interim-regering, zolang de formatie duurt. Schotte zelf zit overigens niet in het kabinet. Dat is niet toegestaan omdat hij veroordeeld is voor fraude.
 
Volgens de NOS maakten de drie partijen haast met de formatie omdat Schotte zijn positie nog snel dreigde te misbruiken. Zo wilde hij nog een aantal bevriende ambtenaren benoemen en zou hij nog geld van de overheid willen gebruiken.
 
Curaçao ging vrijdag 28 april naar de stembus. De PAR haalde daarbij zes zetels, MAN vijf en PIN één. Samen hebben de partijen twaalf zetels van de in totaal 21 zetels in het Parlement. De MFK van Schotte behaalde er vijf.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.