Twee weken na verkiezingen nieuwe regering Curacao

WILEMSTAD - De beoogde nieuwe premier van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, heeft woensdagmiddag met drie partijen een nieuw regeerakkoord gesloten.
 
Dit betekent dat het eiland anderhalve week na de verkiezingen alweer een nieuwe regering heeft.
 
Rhuggenaath hoopt binnen een paar dagen zijn nieuwe ministersploeg te presenteren.
 
De nieuwe coalitie bestaat uit PAR, de grote winnaar van de verkiezingen, MAN en de nieuwe partij PIN van oud-premier Suzy Camelia-Römer. Het vorige kabinet bestond uit PAR, MAN en PNP, waar PIN uit voortkwam.
 
Het regeerakkoord komt vrijwel overeen met het akkoord van de vorige regering.
 
Het kabinet viel nadat twee parlementariërs overstapten naar de MFK van Schotte. Deze partij maakt nu deel uit van een interim-regering, zolang de formatie duurt. Schotte zelf zit overigens niet in het kabinet. Dat is niet toegestaan omdat hij veroordeeld is voor fraude.
 
Volgens de NOS maakten de drie partijen haast met de formatie omdat Schotte zijn positie nog snel dreigde te misbruiken. Zo wilde hij nog een aantal bevriende ambtenaren benoemen en zou hij nog geld van de overheid willen gebruiken.
 
Curaçao ging vrijdag 28 april naar de stembus. De PAR haalde daarbij zes zetels, MAN vijf en PIN één. Samen hebben de partijen twaalf zetels van de in totaal 21 zetels in het Parlement. De MFK van Schotte behaalde er vijf.
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.