Rechter Gertrude Edelenbos naar Curacao

WILLEMSTAD - Gertrude Edelenbos wordt lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curacao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
 
Op voorspraak van minister Blok van Justitie heeft de ministerraad vandaag besloten haar voor te dragen voor benoeming.
 
Gertrude Edelenbosch begint op 1 augustus aan haar nieuwe baan op Curacao en wordt daar strafrechter.
 
De afgelopen jaren was Edelenbosch actief als rechter in Zutphen, Zwolle en Almelo. Daarnaast stond zij met grote regelmatig als persrechter de pers te woord.
 
Gertrude Edelenbosch is 6 jaar rechter geweest in Zutphen, Zwolle en Almelo. Voor die periode was zij werkzaam als officier van justitie in Oost-Nederland. 
 
Foto: Rechtbank Overijssel

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.