Rechter Gertrude Edelenbos naar Curacao

WILLEMSTAD - Gertrude Edelenbos wordt lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curacao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
 
Op voorspraak van minister Blok van Justitie heeft de ministerraad vandaag besloten haar voor te dragen voor benoeming.
 
Gertrude Edelenbosch begint op 1 augustus aan haar nieuwe baan op Curacao en wordt daar strafrechter.
 
De afgelopen jaren was Edelenbosch actief als rechter in Zutphen, Zwolle en Almelo. Daarnaast stond zij met grote regelmatig als persrechter de pers te woord.
 
Gertrude Edelenbosch is 6 jaar rechter geweest in Zutphen, Zwolle en Almelo. Voor die periode was zij werkzaam als officier van justitie in Oost-Nederland. 
 
Foto: Rechtbank Overijssel

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.