Mr. Angeline Martijn beëdigd tot plaatsvervangend Lid van Het Hof

Willemstad / Oranjestad - Mr. Angeline Martijn is door vicepresident van Curaçao en Bonaire mr. Mauritsz de Kort beëdigd tot plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
 
Martijn (45) komt uit Aruba en is sinds 2015 een Rechter in Opleiding op Curaçao. Ze is de afgelopen twee jaar als rechter-plaatsvervanger werkzaam geweest bij het Gerecht in Eerste Aanleg in de rechtsgebieden civiel en straf. Dit laatste heeft ze sinds kort afgerond. Nu gaat Martijn verder bij het Hof in het rechtsgebied straf als plaatsvervangend lid van het Hof.
 
Het kersverse plaatsvervangend lid van het Hof heeft in 2003 de studie Rechtsgeleerdheid op de Universiteit van Aruba afgerond. In hetzelfde jaar is ze als advocaat-medewerker aan de slag gegaan. Dit heeft ze zeven jaar lang bij twee advocatenkantoren op Aruba gedaan. Van 2010 tot en met 2015 was Martijn senior juridisch beleidsmedewerker/adviseur bij het Land Aruba. Voordat Martijn rechten ging studeren heeft ze de opleiding Facility Management gedaan in Groningen. Ze is een oud leerling van Colegio Arubano.

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.