Guus Schram nieuwe hoofdofficier van justitie Noord-Nederland

Op voorstel van het College van procureurs-generaal heeft minister Blok ermee ingestemd om de heer mr. A.R.E. (Guus) Schram voor te dragen voor benoeming tot hoofdofficier van het arrondissementsparket Noord-Nederland per 1 september 2017.
 
De heer mr. Schram (48) is in 2000 gestart als officier van justitie bij parket Rotterdam. In 2004 stapte hij over naar het Landelijk Parket waar hij in 2007 werd benoemd tot senior officier en per 1 april 2012 tot plaatsvervangend hoofdofficier. Van 1 februari 2014 tot 1 september 2017 is mr. Schram uitgezonden naar Curaçao en is daar procureur-generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 
 
Guus Schram volgt Jan Eland op, die per 1 september 2017 is benoemd tot hoofdofficier Limburg. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.