Drie nieuwe rechters geinstalleerd

WILLEMSTAD - Op 20 oktober werden door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie drie nieuwe rechters geinstalleerd: Gertrude Edelenbos, Erik Jan Meijer en Thomas Veling.

 
Gertrude Edelenbos heeft rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft een veelzijdige loopbaan gehad. Van jurist bij de Nationale Ombudsman, de Immigratie- en Naturalisatiedienst te Den Haag en Zwolle, secretaris van de Ombudscommissie Zwolle en lid van de commissie van de Overijsselse Ombudsman tot Officier van Justitie en, vanaf 2011, rechter bij de rechtbanken Zutphen en Overijssel. Gertrude heeft veel ervaring in het strafrecht en het bestuursrecht. 
 
Erik Jan Meijer heeft rechten gestudeerd in Leiden en is daar cum laude afgestudeerd. Hij heeft vervolgens aan de universiteit te Oxford een jaar European and Comparative Law gedaan. Mr. Meijer is vijf jaar assistent in opleiding bij het Schoordijk Instituut geweest, vakgroep privaatrecht. Vervolgens is hij 9 jaar medewerker en gerechtsauditeur te zijn geweest bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad. In 2008 is Erik Jan rechter in opleiding en vervolgens raadsheer geworden bij de civiele sector van het Hof Arnhem, thans Arnhem-Leeuwarden. Hij zal werkzaam zijn in de appelrechtspraak.
 
Thomas Veling heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en is na zijn afstuderen 8 jaar advocaat geweest bij Pels Rijcken en Drooglever Fortuyn. Na vervolgens 2 jaar als senior juridisch adviseur bij de Directie Constitutionele Zaken en Koninkrijksrelaties te hebben gewerkt heeft hij in 2008 de overstap gemaakt naar de rechterlijke macht. Thomas is in 2009 benoemd tot rechter bij de rechtbank Rotterdam, team Handel waar hij tot aan zijn vertrek naar Curaçao heeft gewerkt. Vanaf 2016 was hij tevens raadsheer plaatsvervanger bij het Hof Amsterdam. 
Thomas zal werkzaam zijn in de civiele rechtspraak in eerste aanleg.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.