Martis en Scoop groeien door binnen OM

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het streven om de eigen medewerkers de mogelijkheid te geven om zich verder persoonlijk te ontwikkelen, om door te kunnen groeien binnen de eigen organisatie en tevens om de continuïteit van het werk te garanderen.
 
Daarom is twee jaar terug door het OM besloten om een lokale parketsecretaris de mogelijkheid te geven om zich door te ontwikkelen tot Officier van Justitie.
Hiertoe is een opleidingscurriculum opgesteld voor de OIO (Officier van Justitie In Opleiding).
 
Na een selectieprocedure is mr. Altagracia Martis, die sinds juni 2011 als parketsecretaris werkzaam is geweest bij het OM, in de eerste helft van 2016 begonnen aan de opleiding tot Officier van Justitie. Na haar zittingvaardigheidsbewijs in Nederland te hebben behaald, is mw. Martis in het kader van haar opleiding een jaar als plaatsvervangend Officier van Justitie werkzaam geweest op Curaçao. Vervolgens is zij een aantal maanden verbonden geweest aan het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en is thans als plaatsvervangend Officier van Justitie werkzaam op Bonaire. Na succesvolle afronding van de opleiding, zal mw. Martis benoemd worden tot Officier van Justitie.
 
Verleden jaar is door het Openbaar Ministerie tevens besloten om per 1 maart 2018 met een Management Development (MD) programma te beginnen. Het MD-traject is bedoeld om een lokale ervaren Officier van Justitie, via het volgen van cursussen en
een ‘on the job training’ klaar te stomen om over twee jaar de functie van waarnemend Hoofdofficier van Justitie (HOvJ) te kunnen gaan bekleden.
 
Middels een interne advertentie zijn kandidaten opgeroepen om te solliciteren naar dit opleidingstraject. Er hebben selectiegesprekken en een assessment plaatsgevonden met de kandidaten en is de heer mr. Guillano Schoop uiteindelijk geselecteerd om het MD-traject te gaan volgen. De heer Schoop is sedert 1 augustus 2005 werkzaam als Officier van Justitie op Curaçao.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.