Griffie der Kantongerechten Suriname beëdigt nieuwe fungerend griffiers

PARAMARIBO - De Griffie der Kantongerechten is drie fungerend griffiers rijker geworden. Het drietal is vandaag door kantonrechter Anandkoemar Charan beëdigd.
 
De zittende substituut–griffier van de Griffie der Kantongerechten, Sudesh Simbhoedatpanday, heeft hen de eedformules voorgehouden. Dit meldt Justitie en Politie (Juspol) in een persbericht.
 
De taken waarmee de kersverse griffiers Kaveeta Balgobind, Vanessa Akaamba en Anwar Jhagroe belast zullen worden, zijn door meester Charan ten overstaan van de aanwezigen benadrukt.
 
De griffiers hebben een veelomvattende taak. Zij moeten bijstand verlenen aan de rechters, notuleren en juridische relevante feiten selecteren tot het inrichten van de administratie. Daarnaast het beheren van het archief alsook het goed voorbereiden van dossiers voor een zitting. Daarom is de geheimhoudingsplicht van zeer groot belang. De griffiers moeten zich niet schuldig maken aan het accepteren van giften in de relatie tot het werk om iets te bespoedigen.
 
Zij moeten geen zaken openbaren aan derden. Het is horen, zien en zwijgen, benadrukte Charan. Het werk voor een griffier is niet weinig te noemen. De beëdigden kennen de klappen van de zweep, doordat zij eerst stage hebben gelopen en zijn goed bevonden benadrukte de kantonrechter.
 
Na de eedformules en taken te hebben voorgehouden aan de nieuwbakken griffiers, mochten zij hun felicitaties in ontvangst nemen.
 
Foto: Staand van links naar rechts: Kaveeta Balgobind, Anwar Jhagroe, en Vanessa Akaamba

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.