Overstap Mr. Willem Jan Noordhuizen naar de advocatuur

 
ORANJESTAD - Op 21 augustus 2018 is Mr. Willem Jan Noordhuizen beëdigd als advocaat. Zoals uit de toespraak van de voorzitter van de hof combinatie al bleek, is er sprake van een bijzondere gebeurtenis: Willem Jan Noordhuizen is gedurende de afgelopen achttien jaar zowel in Nederland als in het Caribische deel van het Koninkrijk werkzaam geweest als rechter.
 
Over zijn overstap zegt hij zelf: “Ik ben mijn loopbaan begonnen als advocaat. Als rechter viel mij steeds weer op hoe boeiend en gevarieerd de advocatuur op Aruba is. Met name de praktijk van De Cuba Wever Attorneys at Law is daar een goed voorbeeld van.”
 
Mr. Jeannot de Cuba, partner van dat kantoor is eveneens verheugd met de overstap van Noordhuizen: “Sinds de oprichting van ons kantoor in 2013 hebben wij een sterke groei doorgemaakt. Willem Jan is een uitstekend jurist met een zeer grote ervaring op meerdere terreinen. Hij zal ons niet alleen gaan ondersteunen in de proces- en adviespraktijk, maar zal zich ook bezighouden met opleiding van jongere collega’s en zal fungeren als wetenschappelijk bureau.”
 
 
 
 
Na zijn studie en afstuderen in civiel recht in Nederland was Willem Jan Noordhuizen werkzaam als advocaat in Nederland, en later als gerechtsauditeur bij de Hoge Raad der Nederlanden en vanaf 2000 als rechter bij de Arrondissementsrechtbank Den Haag.
In 2004 begon hij als rechter bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba met als standplaats Aruba en in 2006 als standplaats Sint Maarten.
Na een periode als rechter bij het Gerechtshof Amsterdam vanaf 2009, keerde Willem Jan in 2013 terug als rechter op Aruba. Van 2014 tot augustus 2018 was hij tevens Voorzitter van de Raad van Toezicht voor de Advocatuur.
 
De Cuba Wever Attorneys at Law (www.decubawever.com) is een onafhankelijk advocatenkantoor op Aruba dat zich toelegt op de advisering en begeleiding van zakelijke clientele en het voeren van ingewikkelde juridische procedures. Het kantoor bestaat uit zes meertalige en internationaal georienteerde advocaten en is gevestigd aan de Caya Ernesto Petronia 62, Oranjestad, Aruba.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.