VanEps Kunneman VanDoorne benoemt twee nieuwe partners

WILLEMSTAD - Roderik van Hees en Tjarda Tazelaar zijn toegevoegd aan de partnership van VanEps Kunneman VanDoorne. Beiden hebben ruim tien jaar ervaring in Nederland en de Nederlandse Cariben.
 
Roderik trad in 2015 in dienst bij VanEps Kunneman VanDoorne en Tjarda is sinds februari 2018 werkzaam bij dit Nederlands-Caribische kantoor.
 
Roderik en Tjarda hebben bewezen van grote waarde te zijn voor het kantoor en zijn cliënten.
 
Roderik is een ervaren advocaat gespecialiseerd in procederen in commerciële geschillen. Hij staat onder meer lokale en internationale banken, multinationals, oliemaatschappijen en rederijen bij. Hij heeft ruime ervaring met complexe, vaak grensoverschrijdende handelsgeschillen, aandeelhoudersgeschillen, bestuurdersaansprakelijkheidszaken, enquêteprocedures, het leggen en opheffen van beslagen en de tenuitvoerlegging van buitenlandse vonnissen. Roderik: ‘Ik ben erg blij met de benoeming tot partner bij dit kantoor. Ik hoop vanuit deze nieuwe positie vele cliënten nog beter te kunnen bijstaan in het oplossen van hun geschillen.’
 
 
Tjarda is een expert op het gebied van ondernemingsrecht, gespecialiseerd in fusies & overnames en joint ventures. Hij adviseert ondernemingen, financiële instellingen en investeerders in diverse marktsectoren in zowel lokale als grensoverschrijdende transacties. ‘VanEps Kunneman VanDoorne is een vooruitstrevend kantoor met de ambitie om de lokale en internationale M&A praktijk verder uit te breiden. Ik kijk er naar uit de komende jaren richting te geven aan de verdere groei van kantoor en vanuit deze nieuwe rol veel mooie deals in de Dutch Caribbean te begeleiden’, aldus Tjarda.
 
 
Managing Partner Focco Lunsingh Scheurleer over Roderik en Tjarda: ‘Met Roderik heeft kantoor een scherpe litigator aan het partnerteam toegevoegd. Wanneer het voor een cliënt er écht op aan komt, is Roderik de advocaat die binnen en buiten de rechtszaal het beste resultaat bereikt. Tjarda is voor de partnership een aanwinst voor het corporate team en de fusies & overnames praktijk. Een ervaren dealmaker die gedurende het proces oog heeft voor alle relevante details, maar altijd met het einddoel in het vizier.’

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.